Špekáčiky na čiernom pive fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 21. decembra 2012
Špekáčiky na čiernom pive (fotorecept)
Foto: kimlo

Známy a omieľaný recept aj tu na Vareche, ale keďže som ich práve robil, nafotil som to mobilom a ponúkam na pripomenutie...

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

podľa potreby výberové z Lidlu
2 ks
podľa chuti
200 ml
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripavíme si suroviny a zapneme rúru na 180 stupňov...

    Špekáčiky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...olúpeme cibuľu a špekáčiky, ktoré pozdĺžne narežeme...

    Špekáčiky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...vzniknutú štrbinu naplníme mesiačikmi cibule a kúskami papričky...uložíme na vhodný pekáčik, naokolo ledabolo rozhodíme zvyšky cibule...

    Špekáčiky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zalejeme kečupom...

    Špekáčiky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a čiernym pivom...

    Špekáčiky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...šupneme do vyhriatej rúry asi na 40 minút, a zapečieme. Občas kontrolujeme a zalievame vzniknutou omáčkou...

    Špekáčiky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s čerstvým chlebom a pivom.

    Špekáčiky na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

37 komentárov k receptu
toto som kedysi jedla u kamarata, ked sa este spekacky dali jest, teraz to robievam s klobasou alebo bravcovym masom, davam veeeeela chilli a pretlak miesto kecupu, je to tak lepsie, vyskusaj, este davam navrch trosku oregana
Robievam ich v lete na záhrade v remoske, vždy najmenej z dvojitej dávky:-) Je to fakt výýýborné
@kimlo , máš nejaký vzťah ku špekáčikom z Lídla, alebo si ich kúpil len náhodou? Ale tvária sa celkom dobre:-)))
asi pred 100 rokmi som to robievala, potom som na to zabudla a teraz si mi to pripomenul, som rada, lebo už som si vôbec nepamätala, čo do toho pekáča všetko ide, aké pochutiny
tak mne toto známe nie je a ako napísala marianne, budem za bohyňu... dík aj za tip na špekačky, lebo tie sú dnes ako lotéria ... ideš opäť do toho, lebo stále snívaš o výhre a nič...
Pivo určite čierne, ja dávam ešte aj baraní roh a bolo mi doporučené, neviem či to má nejaký vplyv, aby som pivo s kečupom najprv rozmiešal a tak vylial na špekačky.
odskúšané :-) ....ja ho síce nerobím ,,,toto je jediný recept ktorý zásadne robieva moja chlapská polovička a myslím, že tam pridáva aj horčicu ... ale nie na darmo sa vraví " v jednoduchosti je krása " v tomto prípade je menej viac...
Dnes varím len večeru, obedovali sme hubový paprikáš zo včera. Môj sobášený priniesol špekáčiky, na tie vraj má chuť. Tak som hľadala práve tento recept a našla tvoj. Takže dnes varím podľa teba, som veeeeľmo zvedavá, čo na povie ten môj.
Kimlo Tiež robím takéto špekáčiky, sú fantastické. Ja robím marinádu kečup+horčica a samozrejme ostatné suroviny čo používaš Ty. Narobil si my chute, lebo som ich dávno nerobil. Aspoň viem čo mám robiť najbližšie na obed.
...a už je tu ďalší rcp,ktorý musím vyskúšať.tiež kupujem len lidlácke špekáčky.včera som zrovna z nich robil utopencov.nabudúce idú na rad tie Tvoje.už sa teším.
Toto je bašta riadna. Robím to v lete keď prídu bratia (Žochári) veľmi si to chvália no má to aj inú stránku. Po tomto jedle mi vždy schudobnejú zásoby alkoholu, lebo to robím riadne palive. Pivo Marínu z Topoľčian vždy prinesú vraj aby som to mohol urobiť. A mladší brat to ešte zajedá feferónkami, ako to znesie veď už pri hovore mu idú plamene z úst.
@kimlo ,skôr než som vyskúšal Tvoj recept,bol som pozvaný na návštevu do Kapušian pri Prešove.pomyslel som si ,dobrá príležitosť zabehnúť nové auto na dlhú trasu.po uvítacom ceremoniáli sme si sadli pod orech,dali za kalíšťok domácej slivovice,za chvíľu domáca pani začala nosiť na stôl.to čo sa donieslo na tanieri mi veľmi pripomínalo to čo vidím na tomto obrázku(myslím tým obrázok Tvojich špekáčikov,nie môjho kacúra).keď som začal jesť hneď som vedel koľko bije.pýtam sa to sú špekáčiky na čiernom pive?a ona na to,ako som na to prišiel.no predsa z varechy, a už som ich mal v pláne pripraviť,a Vy ste ma predbehli.a teraz to hlavné,čo som týmto chcel povedať.boli vynikajúce,a keď som porovnal recept Tvoj a jej,úplná zhoda.takže úplná zhoda aj v tom,čo si mi napísal v komentári.proste paráda,a vrele doporučujem každému,kto túto maškrtu ešte nevyskúšal
@bembo , som veľmi rád že Ti špekáčiky chutili a s úspechom si zabehol nové auto.. :) prajem Ti ešte veľa takýchto maškŕt a milióny kilometrov bez nehody. :)
ďakujem @kimlo.e šte chcem dodať že tieto boli na môj vkus málo štipľavé,ale až ich budem robiť ja ,tak tam pridám niečo aby to bolo štipľavejšie,ať to má říz.a potom nejaké dobré pivko.
Ahoj Kimlo. Ak máš záujem o fakt poctivé špekáčiky, zastav sa na Myjave v obchode Svaman - u na námestí za kostolom. Rád ťa obslúžim a osobne pochválim tvoj fantastický recept. Je to super žradielko.
@Jaajo2 (13.5.2016 17:07)

Ahoj Jaajo2, ďakujem za tip, rád sa tam niekedy zastavím, s týmito Vašimi špekáčikmi mám veľmi dobré skúsenosti, lebo ich predávajú aj u nás na Turej v jednom malom mäsiarstve kde chodievam... Ale k Vám si určite zájdem tiež, som rád že ti tento recept chutí...
začínam mať podozrenie, že sa poznáš s mojimi švagrovcami, presne týmto nás hostili voľakedy pri rodinných stretnutiach. Dlho som nejedla túto dobrotu, doba pokročila, pohostenie sa zmodernizovalo :-)
Jéj, dávno sme nerobili...ďakujem za pripomenutie. Kvôli deťom nedávam čili, len baranie rohy...aj keď aj tie vedia niekedy poriadne štípať.

Pridaj komentár k receptu: