Foto: lenkac
Hlad stravníkov opäť predbehol možnosť odfotiť jedlo na tanieri :)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kožu kuracích stehien si prerežeme, až sa chuť dostane až ku kosti. Osolíme, okoreníme a dáme mleté chilli.
- 2
Všetku koreňovú zeleninu si načistíme a pokrájame na kocky, plátky... Pokrájame tiež cibuľu a cesnak na plátky. Všetko osolíme, okoreníme a tiež pridáme chilli.
- 3
Na spodok pekáča dáme časť cibule, koreňovej zeleniny a cesnak. na túto vrstvu poukladáme stehná a na záver zvyšok zeleniny, cibule a cesnak. Ak je nutné, tak ešte pridáme chilli.
- 4
Pred vložením do rúry, pekáč pokvapkáme olejom a pridáme tri (O,5 cm) plátky masla. Prikryjeme alobalom a pečieme. Keď je mäsko mäkké, alobal odstraníme a dopečieme, aby bolo chrumkavé.
- 5
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu