Kuracie stehná s chilli na zelenine

lenkac - fotkalenkac, 21. decembra 2012
Kuracie stehná s chilli na zelenine
Foto: lenkac

Hlad stravníkov opäť predbehol možnosť odfotiť jedlo na tanieri :)

15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
2 ks
1/2 ks
2 ks
5-6 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kožu kuracích stehien si prerežeme, až sa chuť dostane až ku kosti. Osolíme, okoreníme a dáme mleté chilli.

  2. 2

    Všetku koreňovú zeleninu si načistíme a pokrájame na kocky, plátky... Pokrájame tiež cibuľu a cesnak na plátky. Všetko osolíme, okoreníme a tiež pridáme chilli.

  3. 3

    Na spodok pekáča dáme časť cibule, koreňovej zeleniny a cesnak. na túto vrstvu poukladáme stehná a na záver zvyšok zeleniny, cibule a cesnak. Ak je nutné, tak ešte pridáme chilli.

  4. 4

    Pred vložením do rúry, pekáč pokvapkáme olejom a pridáme tri (O,5 cm) plátky masla. Prikryjeme alobalom a pečieme. Keď je mäsko mäkké, alobal odstraníme a dopečieme, aby bolo chrumkavé.

  5. 5

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia