Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 17. decembra 2012
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 a 1/2 kg
2 ks
6 ks
80 g
1 liter
1 - 2 PL (alebo maslo)




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme do polomäkka. očistíme cibuľu a pór. Všetko nakrájame na kolieska.

    Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na malom množstve oleja opražíme cibuľu a pór.

    Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme 2 kocky droždia a opražíme ho.

    Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď droždie začne rozvoniavať pridáme vývar.

    Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Omáčku povaríme, zahustíme solamylom a odstavíme. Dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme lístky šalvie.

    Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Misy na zapekanie vymastime tukom. Na dno poukladáme predvarené, nakrájané zemiaky. Zalejeme trochou omáčky. Postup opakujeme kým neminieme všetky zemiaky a omáčku.

    Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 40 minút.

    Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

miamia
veľmi zaujímavé...neviem si moc predstaviť akú chuť dáva šalvia s kvasnicami...ale ochutnala by som rada...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia