Foto: miamia
Táto úprava ryby má originálnu chuť, je veľmi lahodná i pikantná zároveň. Robievam ju na Štedrý večer ako alternatívu k vyprážanému kaprovi. Vždy má Zobraziť celý popisTáto úprava ryby má originálnu chuť, je veľmi lahodná i pikantná zároveň. Robievam ju na Štedrý večer ako alternatívu k vyprážanému kaprovi. Vždy má veľký úspech a zje sa ako prvá... :) Recept je z okolia Skalice a ďakujem za neho môjmu super kamarátovi Jarkovi... :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Rybku umyjeme, osušíme a natesno poukladáme na vymastený plech s vyšším okrajom. Ja kupujem filety z lososa, lebo je nemastný a šľahačka ho vhodne doplní (má 30% tuku)... Robila som už aj s kaprom a sumcom...bolo to tiež vynikajúce... :)
- 2
Filety osolíme, okoreníme... Šľahačku najskôr vyšľaháme dotuha a potom do nej vmiešame jeden sterilizovaný chren (sladko-kyslý). Originál recept je zo surového postrúhaného chrenu, ale ja si ho kupujem hotový...lenivec jeden! :)
- 3
Zmes rovnomerne navrstvíme na pripravenú rybku...a dáme zapiecť do rúry na 200 st. C. Zvyknem piecť zhruba polhodinku, ale závisí od veľkosti a druhu ryby. Treba dať pozor, aby sa nevysušila...
- 4
Podávame s vianočným zemiakovým šalátom. Dobrú chuť... :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ta macicka na obrazku je tvoja?