Štedrovečerná rybka ze Záhorá

miamia - fotkamiamia, 22. decembra 2012
Štedrovečerná rybka ze Záhorá
Foto: miamia

Táto úprava ryby má originálnu chuť, je veľmi lahodná i pikantná zároveň. Robievam ju na Štedrý večer ako alternatívu k vyprážanému kaprovi. Vždy má Zobraziť celý popisTáto úprava ryby má originálnu chuť, je veľmi lahodná i pikantná zároveň. Robievam ju na Štedrý večer ako alternatívu k vyprážanému kaprovi. Vždy má veľký úspech a zje sa ako prvá... :) Recept je z okolia Skalice a ďakujem za neho môjmu super kamarátovi Jarkovi... :)

8
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

8 porcií (resp. akákoľvek iná ryba)
1 ks
1 ks v sladko-kyslom náleve

Postup

  1. 1

    Rybku umyjeme, osušíme a natesno poukladáme na vymastený plech s vyšším okrajom. Ja kupujem filety z lososa, lebo je nemastný a šľahačka ho vhodne doplní (má 30% tuku)... Robila som už aj s kaprom a sumcom...bolo to tiež vynikajúce... :)

  2. 2

    Filety osolíme, okoreníme... Šľahačku najskôr vyšľaháme dotuha a potom do nej vmiešame jeden sterilizovaný chren (sladko-kyslý). Originál recept je zo surového postrúhaného chrenu, ale ja si ho kupujem hotový...lenivec jeden! :)

  3. 3

    Zmes rovnomerne navrstvíme na pripravenú rybku...a dáme zapiecť do rúry na 200 st. C. Zvyknem piecť zhruba polhodinku, ale závisí od veľkosti a druhu ryby. Treba dať pozor, aby sa nevysušila...

    Advent
  4. 4

    Podávame s vianočným zemiakovým šalátom. Dobrú chuť... :)

Diskusia k receptu

ernest
Prave pitvem kapra a pripravujem ho do pacu toto vyskusam s polovickou KK
miamia
@ernest tiež sa mi pozdáva mať rôznorodé úpravy ryby na štedrovečernom stole...tak nech vám táto zachutí... :)
denyany
aj ja robievam kapra a lososa, ale takto ešte nie. určite vyskúšam, zdá sa mi, že je to super recept, tak uvidíme...
salinka
Vsetky recepty na rybku vitam:-) Dakujem, vyskusam.
Ta macicka na obrazku je tvoja?
miamia
@salinka zial nie, ale uz dlhe roky ma sprevadza a uplne sa s nou stotoznujem... :)