Foto: gordonko
... trochu odkukané z prezentacie v tesku a niečo primyslené .... Zobraziť celý popis... trochu odkukané z prezentacie v tesku a niečo primyslené .... a maškrta je na svete
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
....pripravené suroviny
-
2
...ak ideme robiť syr s hranolkami , tak si dáme robiť najskvôr hranolky ,aby boli hotové spolu zo syrom do misky či taniera si dáme mlieko , vňom rozhabarkujeme vajíčko ,osolíme ....
-
3
....a primeranie dohusríme hladkou múkou ...aby to nebolo riedké ani moc husté
-
4
v druhom taniery si zmiešame strúhanku zo sezamovým semiačkom
-
5
....syr si celý namočíme a trochu necháme odkvapkať a preložíme do strúhanky
-
6
.. v strúhanke ho celý obalíme
-
7
... a dáme na trochu rozpáleného oleja asi za 3 - 4 minutky pretočíme a osmahneme druhú stranu
-
8
..... hranolky aj syr máme hotový ...pridáme trochu tatarky a možme jesť DOBRÚ CHUŤ
ku konovi pri stanici som chodieval na vyprazany syr
pracoval som tam velmi davno v mesokombinate
zlate krasne casy.A recept ulozim.Vdaka
..... kolko ludí toľko chutí ........
i ked nemozem o tom vediet jelikoz 1983 roku
ma prevelili do levickeho kombinatu od vtedy som v meste nebol
Krasne vianocne sviatky