Foto: jerica
@jerica myslím si , že už máme toho sladkého nadostač,ponúkam inú nôtu chutí na jazyku .Množstvo si prispôsobite podľa počtu stravníkov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
7 plátov |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
2 pl alebo maslo |
|
1 kl |
|
1/2 pl |
|
700 mll |
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
suroviny na plnenie vtákov: | |
|
|
|
|
|
|
na podlievanie : | |
|
Postup
-
1
pláty mäsa vyklepem , jednu stranu bez strúhanky a druhú stranu vklepem so strúhankou
-
2
pláty na tej strane kde je vklepaná strúhanka potriem horčicou
-
3
potom mäsko okoreníme , môžete si zvoliť podľa svojej chuti korenie
-
4
máme pripravené vajíčka , uhorky a oravskú slaninku /pláty/ Nedávam šunku , ani klobásku , ani párok - jednoducho to nemám rada vo váre /
-
5
štvrtinku vajca a plátok uhorky zrolujem do slaninky
-
6
takto zrolovanú oravku s vajcom a uhorkou vložím na kraj mäsa a ......
-
7
a rolujem , kraje zatlačím
-
8
zavriem
-
9
ihlicou
-
10
dám opiecť na horúcu suchú panvicu , pomaly otáčam až sa mäsko uzavrie /zatiahne/ POZOR , NESOLIM .
-
11
cibuľku si opražíme s pridaním korenia , červenej papriky
-
12
pridala som aj biele korenie
-
13
do cibuľového základu s koreninami vložíme opečené mäsko(vtáky) podlejeme červenou frankovkou /MALA SOM ročník 2010/
-
14
prikryjeme , nechám prevrieť , stiahnem na minimálne bublanie , po chvíľke prilejem trochu horúcej vody , a pridáme
-
15
jednu PL med
-
16
keď je mäsko skoro udusené , k mäsu pridám baranie rohy a papriku ,
-
17
no a až teraz prišla na rad soľ, tesne pred dodusením ,
-
18
mäsko nám už zmäklo , mäso vyberiem na bok , šťavu z mäsa prepasírujem , vložím mäsko do prepasírovanej šťavy , tak skončili VTÁKY VO VÍNE , medzi tým som k tomu spravila zemiakové knedle :-) môže byť aj ryža , alebo čo mate radi .
-
19
to sú oni , zemiakove knedle recept nájdete tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-knedle-do-krizovej-polievky-fotorecep/32936-recept.html
-
20
môžeme podávať,len nemám foto naservírovaných vtákov,všetko išlo deťom :-)
Vyborny recept podla mojej vole tiez plnim len vajickom uhorkou a slaninou. ine veci nepovazujem pre mna tiez za potrebne. a asi najviac mi v tom chuti to vajicko, lebo ma uzasnu chut s kombinaciou hovadzieho.
zeby sme si urobili tiez? dobry napad jarka, zelam pohodu a pri tych vasich cibuliakoch dobru chut!
Krásne sviatky Ti želám
(tradícia nejesť na Nový rok vtáky... ale na hovädzie to asi neplatí, či?
Krásne Vianoce praje Soňa.
@sracz , si zlatý,aj Tebe ďakujem za prianie,uznanie,len ja som pri zemi a skromnosť niekedy je na mieste.
@medovnicek ,som rada , že si dostala chute , aj ked len virtuálne . @eva53 , aj u nás budú , ale s pečenými špagetami , ryža tiež musí byť.
@helca103 , máš pravdu , toho sladkého je tu až až,že si nevieš vybrať,nakoniec skončíš pri svojich vyskúšaných receptoch, ja určite budem dávať nielen s pečenými špagetami , spravím aj ryžu , kto na čo bude mať chuť,ďakujem za milú prílohu , prajem krásne sviatky.
@izabella929 ,si zlatá , to zvodné je tam fingované,to platí aj pre figliara
@lucullus , tiež pozdravujem a ďakujem odhad.
@marijanka712 , tá divina aj mne by padla vhod , len sme mali od syna hotovú sviečkovú z jeleňa,to by bolo v krátkom čase divina pre našich nie moc po chuti.Ty veru neotáľ keď máš po ruke mäsko z diviny.
Ďakujem vám za milé komentíky, potešili a príjemne pohladili dušičku , lebo som veľmi váhala či vôbec to mám pridávať, keď je tu prím sladkého, prajem požehnané sviatky .
,
Nádhera. Tie tvoje hovacké vtáky sú perfektné a teší ma že si nezkazila také mäsko párkami. Po sviatkoch si to určite urobíme.
Prajem krásne oddychové vianočné sviatky
@salinka toho vína nebolo veľa,dokonca už mám kúpené hovädzie a aj krkovičku , budem ju robiť podľa @cistinka recept "silvestrovská pečienka" ,
sovka62 aj ja budem robiť s ryžou , ale pridám hríby čo ty nemusíš,
@michsamant Miška sprav a daj na svoj blog,budem sa tešiť,
@dodo46 párky u nás nie sú v obľube , ešte keby boli spiské , ale odkedy zlikvidovali originál výrobu , mňa veru nikto nedostane nažiadne párky ,
@danielas ,ďakujem za prianie , prajem všetkým pekného Silvestra 2012/2013.
To už áno.Perfektné jedlo.Krásne foto,logický výklad.
Receptík uložený v KK,
Ďakujem.Ešte raz krásny a šťastlivý nový rok prajem hodne zdravia a šťastia
.
@mesiar50 ďakujem dodatočne,
@jarunka ďakujem , dúfam , že nás budú z ďaleka obchádzať choroby,
@jozka2 tiež ďakujem za priania, aj za to,že si dala na známosť dať si pohár dobrého vínka, potešilo:-) ,
a ty @hltavec , daj si vyšetriť žalúdok , možno máš "helicobaktéra"!!!
Pritom počúvam SR1 filozofickú nočnú pyramídu .
@hltavec dík za radu, ešte že si tu, keby teba nebolo, nevedela by som si poradiť.
mali by si ho podať s humorom , každý ktorému komentuje recept , ja to vydržím !!
@ancicka , @rea1 , @janger , @adulienka , @jarunka , a @marika21 tebe ďakujem, tvoj príspevok na môj pavučinami opradený a zabudnutý recept, ma vrátil sa všetkým poďakovať.