Pirohy plnené hubami a syrom

redakcia
, 23. decembra 2012
Pirohy plnené hubami a syrom
Foto: Shutterstock
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 PL
podľa potreby
Náplň:
250 g
1 ks
1 strúčik
150 g
1 - 2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec a teplej vody zamiesime cesto. Prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nasekaný cesnak, soľ, korenie a šampiňóny. Krátko podusíme a necháme vychladnúť. Primiešame nahrubo nastrúhaný syr, vajce a petržlenovú vňať. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska.

  3. 3

    Šampiňónovú zmes naložíme lyžičkou na kolieska z cesta, preložíme na polovice a okraje vidličkou pritlačíme. Pirohy dáme variť do osolenej vriacej vody asi na päť minút podľa veľkosti. Po vyplávaní na povrch ich vyberieme. Podá-vame poliate rozpusteným maslom.

Diskusia k receptu

abend
Super recept, už je v mojej KK, ihneď po Vianociach vyskúšam.
matess
ja som ich dnes robila, ale bez syra ale aj tak boli famozne :-!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia