Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajec a teplej vody zamiesime cesto. Prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať.
- 2
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nasekaný cesnak, soľ, korenie a šampiňóny. Krátko podusíme a necháme vychladnúť. Primiešame nahrubo nastrúhaný syr, vajce a petržlenovú vňať. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska.
- 3
Šampiňónovú zmes naložíme lyžičkou na kolieska z cesta, preložíme na polovice a okraje vidličkou pritlačíme. Pirohy dáme variť do osolenej vriacej vody asi na päť minút podľa veľkosti. Po vyplávaní na povrch ich vyberieme. Podá-vame poliate rozpusteným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu