Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
200 g (tenkých plátkov) |
|
Plnka: | |
250 g (uvarené) |
|
250 g |
|
3 ks (staršie) |
|
100 ml |
|
50 g |
|
|
|
3 ks |
|
štipka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Pečivo navlhčíme mliekom a necháme chvíľu postáť. Pečeň nakrájame a podusíme na troške masla.
- 2
Maslo vymiešame so žĺtkami a pridáme navlhčené žemle, z ktorých sme vytlačili prebytočné mlieko. Dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou, korením a muškátovým kvetom. Pridáme olúpané, nahrubo nasekané uvarené gaštany a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.
- 3
Plnku rozotrieme na mäsový plát, opatrne zrolujeme, previažeme špagátikom, aby sa roláda nerozpadla, obložíme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu. Pečieme asi hodinu, potom alobal odstránime a dopečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyzera to bajecne a urcite je to aj chutne
Kedze plnky mam rad samozrejme aj meso tak to ide do KK. PRAJEM STASTNE A KRASNE VIANOCE CELEMU
REDAKCNEMU TYMU VARECHY