Morčacia roláda s gaštanovo-pečeňovou plnkou

redakcia
, 25. decembra 2012
Morčacia roláda s gaštanovo-pečeňovou plnkou
Foto: Shutterstock
4
porcie
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g (tenkých plátkov)
Plnka:
250 g (uvarené)
250 g
3 ks (staršie)
100 ml
50 g
3 ks
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte naklepeme. Pečivo navlhčíme mliekom a necháme chvíľu postáť. Pečeň nakrájame a podusíme na troške masla.

  2. 2

    Maslo vymiešame so žĺtkami a pridáme navlhčené žemle, z ktorých sme vytlačili prebytočné mlieko. Dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou, korením a muškátovým kvetom. Pridáme olúpané, nahrubo nasekané uvarené gaštany a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.

  3. 3

    Plnku rozotrieme na mäsový plát, opatrne zrolujeme, previažeme špagátikom, aby sa roláda nerozpadla, obložíme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu. Pečieme asi hodinu, potom alobal odstránime a dopečieme.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
S takouto plnkou som sa este nestretol
Vyzera to bajecne a urcite je to aj chutne
Kedze plnky mam rad samozrejme aj meso tak to ide do KK. PRAJEM STASTNE A KRASNE VIANOCE CELEMU
REDAKCNEMU TYMU VARECHY
Krásne vypečená roláda. A gaštanová plnka je príznačná pre morku, nie je to nič nové, aj keď som ji ešte nerobila-nejedla, ja gaštany ak mám, tak zjem upečené, sú trochu drahé.
Poznám veľmi dôverne. A môžem vrelo doporučiť všetkým. Robievame presne túto plnku dlhé roky a tiež aj do vykostenej "polmorky". Len my pečieme radi vo fólii na pečenie ,kde mäso s popichanou fóliou položíme na hlboký plech s vodou. Ďalej ako autor...

Pridaj komentár k receptu: