Hovädzí perkelt z lapsaru

moncici95 - bez fotkymoncici95, 18. decembra 2012
6
porcií
180 minút
príprava

Suroviny

1,4 kg
15 dkg
25 dkg
10 g
30 g
40 g
10 g
25 dkg
12 dkg
3 dkg




Postup

  1. 1

    Na kocky nakrájanú cibuľu popražíme dozlatista. Dáme dole z ohňa a pridáme červenú papriku, rýchlo premiešame, dáme naspäť na oheň a pridáme trošku vody.

  2. 2

    Zelenú papriku a paradajky pokrájame na kocky a pridáme k základu.

  3. 3

    Maso nakrájané na kocky, prelisovaný cesnak, mletý kmín a trošku soli pridáme do základu perkeltu. ( Ja pridávam všetky koreniny na surové nakrájané mäso ). Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť.

  4. 4

    Keď mäso pustí šťavu, necháme ju odpariť sa a potom podlejeme troškou vody, opakujúc tento postup pomaly varíme.

  5. 5

    Keď je mäso skoro hotové, pridáme paradajkové pyré, v prípade potreby podlejeme vodou a osolíme. Dobrú chuť prajem !

Diskusia k receptu

jozka2
no ja ti poviem z lapsaru robim pokievku a masko uvarene,mierne osolene,este teple popapkamelen tak ,alebo s kuskom chlebika no mnamka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia