Losos v lístkovom ceste s bylinkovou krustou a šťuchanými zemiakmi
Rastislav Molnár
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 22. decembra 2012
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 22. decembra 2012
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety lososa obalíme v bylinkách nakrájaných nadrobno (petržlenová vňať, oregano, bazalka) a opečieme na masle.
- 2
Rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 15x15 cm. Do takto pripraveného lístkového cesta zabalíme filety z lososa a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút.
- 3
Zemiaky uvaríme, pridáme cibuľu usmaženú na oleji a spolu poštucháme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu