Dubákové rizoto s chrumkavou kačkou
Ryžu (San Andreas alebo Arborio) opražíme na šalotke a za stáleho miešania pridávame biele víno tak, ...
Jahňacie kotletky s tlačenými zemiakmi a tymianovým demi glace
Jahňací hrebienok odblaníme a dôkladne umyjeme. Je dobré nechať mäso pár hodín marinovať s olivovým olejom...
Kuriatka s kuriatkom
Nazbierala som v lese kuriatka, rozhodla sa vyskúšať nový pekáč a tak vzniklo toto vynikajúce papaníčko....
Obličky s mandľami
Obličky rozrežeme, vyčistíme a umyjeme. Nakrájame ich na kocky, osolíme a opražíme v rozpálenej masti....
Bravčové na prírodno
Jeden večer som nevedela čo na večeru a kedže u nás sa preferuje mäsko tak som urobila...
Guláš z hospody
V kastrole rozehřejeme sádlo, vhodíme na kousky nakrájené maso, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a společně opékáme.
Pivovarské ražničí
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, a opepříme. Játra nakrájíme větší kousky a pokapeme je worchesterem. Jednu...
Langoše
Langoše ktoré ma naučila moja mamička je to síce madarske jedlo ale mamka ho robila ked som...
Morčacie parené ovocím sladené
Morčacie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a dochutíme koreninami z oboch strán.
Empanada
Empanadas som po prvý krát ochutnala v Argentíne kde boli robené z kysnutého cesta v tvare pol...
Kura a tagliatelle
Myslim ze toto bude slovenska klasika. Smotana, brokolica a cestoviny... ;-)
Kôprovka
20 rokov som túto omáčku nejedla dostala som na ňu neskutočnú chuť. Táto s trochu obmeneným...
Lasagne bolognese
jedne z najlepších lasagne ktoré som jedla nemaju sice na tie z morských plodov ktoré tak milujem...
Slaný koláč s červenou cibuľou a baklažánom
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovice, následne na plátky.
Tuna Pasta
Pravá talianska kuchyňa. Cestoviny, ktoré sú nenáročné na prípravu, rýchle a vhodné či už...
Segedínsky guláš
Nemusim hadam nikomu predstavovat toto uzastne jedlo. Je vela podob. Ja som skusil pripravit tento...
Tatarák inak
Tento tatarák som prvý krát ochutnal v asi pred rokom a veľmi mi zachutil. Navyše sa...
Prsíčka na stredomorský spôsob
Pripravíme zeleninu – cuketu nakrájame na kolieska, paradajky na osminky a cibuľu na kolieska. Pripravíme...
Zapekaný plnený patizón
Urodilo sa nám veľa patizónov, tak vymýšľam rôzne spôsoby spracovania. Tentoraz som sa inšpirovala týmto...
Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...
Kuracie karí na pakistansky spôsob
Kurča očistíme, stiahneme z kože a nasekáme na menšie porcie. Dáme marinovať do pripravenej marinády...
Domáca pizza so syrovými okrajmi
Dlho som hľadala dobrý recept na pizzu. Raz som tu našla recept ktorý sa mi "páčil"...
Diabolská olivovo-mäsová zmes s plackami
Nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, korenie, soľ, mlieko, hladkú múku, majorán, ...
Býčie žľazy na hubách
Odblanené žľazy rozrežeme na polovičky a na niekoľko hodín namočíme do vody. Pred úpravou ich opláchneme...
Zapečené horčicové karé
Mäso nakrájame, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z jednej strany mäso pomúčime a pomúčenou stranou...
Kačacie prsia s orechovou plnkou
Kačacie prsia narežeme, očistíme, usušíme a osolíme. Z ďalších prísad zmiešame plnku, ktorou...
Mäsovo cuketová roláda a zemiaky s Hokkaido
Náš dnešný nedeľný obed bol v znamení dopestovanej zeleniny z našej záhradky...
Tatárske kura v USA
Tento recept bol objavený v časopise, ktorého názov si už nepamätám :)
Zapečené mleté mäso s vajíčkom
Mleté mäsko pomiešame s korením a soľou, pretlačeným cesnakom, 2pl strúhanky . , Masu dáme do vymastenej...