Foto: helca103
Toto jedlo robím v zime ani neviem prečo, ale v lete nám to tak nechutí.
porcií
Suroviny
Plnka: | |
400 g |
|
1 ks |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 strúčiky |
|
Lokše: | |
400 g |
|
140 g alebo polohrubá |
|
1/2 ČL |
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Pečeň si očistím a pokrájam na menšie kúsky. Očistím,pokrájam a opražím cibuľu na ktorej potom opražím pečeň,pridám koreniny,podlejem vodou,pridám cesnak.
-
2
Potom dusím kým nie je pečeň mäkká a voda trochu odparená. Ak je šťavy veľa, tak ju zlejem do misky a pečeň rozmixujem. Ak treba pridám šťavu a dochutím korením soľou alebo vegetou.
-
3
Tentokrát mi od minulého dňa ostala zemiaková kaša tak som ju použila na lokše. Pridala som múku, soľ a vypracovala cesto. Urobila som šúlok a pokrájala ho na 10ks.
-
4
Vyvaľkala som na menšie placky a opiekla na suchej panvici z oboch strán.
-
5
Upečené som potrela kačacou masťou. Niektoré som potrela pečeňovou plnkou.
-
6
.....zrolovala a podávala.
-
7
.....alebo len tak bez plnky-ako komu chutí.
PS:očistené orechy skladujem v mrazničke,žeby preto to cesto bolo
tmavšie ?neviem sorry
PÁ
@mesiar50 , ďakujem veľmi pekne za milý komentárik.
@tiginko tiež som zo začiatku dávala celé pečienky alebo len tak popučené, no takto rozmixované nám chutia najviac.Ale každému ako mu chutí :-)
@pivonka ja osobne milujem aj také holé lokše len potreté ,kačacou či husacou masťou tie robila moja stará mama najlepšie na svete.
@rea1 už sme všetko zjedli ale môžeš prísť na budúce, urobím viac a rada Ťa ponúknem