Foto: mimka946
Milujem pizzu no az teraz som konečne našla cesto z ktoreho pizza vazne stoji zato.
na 180 °C
Postup
-
1
Vlažnu vodu, droždie a cukor si dame do misky. Kvások si nechame chvilu odstáť. Potom vsypeme múku,sol a prilejeme olej. Vymiešame a dáme kysnúť 1 hodinu.
- 2
Ked nam cesto vykisne zoberieme si okruhlu formu alebo plech podla toho ako pizzu chceme robiť. Cesto vystačí na jednu okrúhlu a ešte aj jeden cely plech pizzi.
- 3
Cesto si rovnomerne dáme na plech/formu. Uhladime, aby sme mali pizzu rovnomerne hrubú.
- 4
Kečup si roztrieme na cesto, posypeme troškou oregána a poukladáme šunkovú salámu.
- 5
Nakoniec posypeme struhanym syrom a dáme piecť.
- 6
Viem, že by sa mal použivať radšej pretlak alebo prepasirované paradajky, no my radšej kečup.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu