Šanghajský koktail fotorecept

bobarka - fotkabobarka, 8. januára 2013
Šanghajský koktail (fotorecept)
Foto: bobarka

Tento recept som čítala v jednej knihe, kde autor dosť podrobne popisoval svoje návštevy vo vychytenej reštaurácii a samozrejme aj jedlá, ktoré ochutnával. Recept Zobraziť celý popisTento recept som čítala v jednej knihe, kde autor dosť podrobne popisoval svoje návštevy vo vychytenej reštaurácii a samozrejme aj jedlá, ktoré ochutnával. Recept ma zaujal a hneď som ho vyskúšala. Chutí! Množstvo surovín neudávam, riadim sa počtom konzumentov.

Suroviny

dresing na šalát:




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia v celku uvarím v mierne osolenej vode.

    Šanghajský koktail (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si šampióny, ananásový kompót a na plátky nakrájané kuracie mäso.

    Šanghajský koktail (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu premiešame a zalejeme dresingom z jogurtu, majonézy a francúzskej horčice. (Dresing si namiešame v pomere podľa svojej chuti.)

    Šanghajský koktail (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šanghajský koktail servírujeme na šalátovom liste a k tomu som podávala krutóny z bieleho pečiva.

    Šanghajský koktail (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mirop
pani zlata... toto sa uz dnes neje... a to co mate na obrazku, krutony niesu.. krutony su male kocky peciva ktore sa davaju do polievok, ci salatov
mirop
to vazne neviem z kurcata nieco menej fadne, banalne a nudne ako to splacat s majonezou a ananasom... tento tzv kuraci koktail bol in v 80tych rokoch v lepsich hoteloch... viac invencni kuchari pridali hrasok, kukuricu a zasypali struhanym eidamom :D
tiginko
ja som robievala podobný s mandarinkovým kompótom, ani som nevedela, že sa to takto volá, mám recept od švagrinej. Len som kúsky kuracích pŕs opekala a nie varila a dochucovala som bielym korením. A majonézu som dávala domácu. Ďakujem za pripomenutie, mal vždy úspech u návštev, skúsim niekedy aj tvoju verziu. Inak @mirop , čo sa dnes neje?? Mám pocit, že dnes sa je všetko
mirop
@tiginko ano dnes sa je vsetko, a na trhu je mnoho kvalitnych surovin a existuje mnoho krasnych receptov tak naco takto zufalo patlat kuracinu s ananasom alebo mandarinkami.... toto je davno out
elixir
Tento recept sa mi páči, chuť musí byť dobrá, aj keď majonézu by som preskočila a asi dala viac jogurtu...
Neviem síce čo pri jedle znamená, že je "in", ale v tom prípade ja som i "retro" fanúšik.
2010
@elixir , :-) zaujmave ze take mlade dievca to musi vysvetlit kucharskym vedcom, jasne ze to je- out je to varianta slavneho retro krevetoveho koktailu zo 70 rokov ( no co krevety vtedy v CSSR neboli ani avokado ) Cheers



frezia68
@bobarka : sme asi v jednom veku a teda toto jedlo bolo ozaj v dobrých reštauráciách v móde asi 30 r. dozadu :-) kurča a broskyňa........ale to neznamená,že nám nechutí.A ak nám chutí,nebudeme predsa doma pre seba variť to,čo je v reštauráciach dnes IN,nie? Varíme pre seba,rodinu a podľa našej chuti.A ak sa niekomu nepáči,môže recept obísť.A že " v lepšej reštaurácii"by kuchár za podobné jedlo dostal výpoveď,to nás vôbec nezaujíma,lebo tam nevaríme a ani nám to nehrozí.Takže neber v úvahu tú kritiku,nech si @radox1 a @mirop varia doma IN,ak vedia a mne tiež chutí kuracina s ovocím,hoci majonézu vynechávam :-)))
marijanka712
@frezia68 to vysvetlila aj za mna , myslím si , že komenár je na to , aby doplnil , vylepšil, zjednodušil formu prípravy jedla a prípadne doporučil recept , neodcudzuj iného @mirop ,@radox1 , že mu to chutí , 100 ludí 100 chutí, mne sa to celkom páči až nato ked zdravo tak tu majonezu nahradím výlučne jogurtom , že kuracinka varená potom je to také lahučké dietné pre niekoho predjedlo a pri iného aj hlavný chod. Mne ked sa recept a ingrediencie nepozdávajú samozrejme pozriem si ho , ale nevyjdrím sa aby som nebrala chuť tým ktorých ten recept zaujal.
bobarka
Nemala som v úmysle nikomu vnucovať tento recept a hlavne Vám páni, ktorí ste takí " fajnšmekri " a odborníci. Rada som sa nechala poučiť. Ďakujem.
aankaa
@bobarka , mne sa veru receptík velmi páči a určite ho vyskúšam...:-)....a nedá mi nereagovať na vašu kritiku páni mirop a radox1....bud ste ešte v živote nepocítili hlad,alebo vás to jedlo tak velmi láka, že to radšej nepriznáte, ale kritizujete...no čo už...každý sme nejaký...
tetrisss
@bobarka , ani si z toho nic nerob, niekedy mi to tak pripada, ze par ludi len tak caka, aby mohli nieco zkritizovat. Ved ano, kazdemu chuti nieco ine a ked nemam co konstruktivne k receptu dodat , tak to neurobim. Kde je nejaky predpis na in a out?
radox1
takze este raz.reagoval som iba na uvodny prihovor receptu kde pani pise-Tento recept som čítala v jednej knihe, kde autor dosť podrobne popisoval svoje návštevy vo vychytenej reštaurácii a samozrejme aj jedlá, ktoré ochutnával. v nijakej kvalitnej restauracii by si toto nedovolili podavat a ak ano by kuchar letel.inac by ma nazov tej knihy zaujimal.ako tu niekto zo solidarnosti a alibizmu recepty chvali a pise dokola -vyskusam,ukladam-pricom to v zivote nespravi,tak ja mozem okrem pochvaly,poradit aj skritizovat.ja som sa pani bobarky nijako osobne nedotkol,ani ju urazil,je to iba o recepte,nic osobne.nie ja ale vy sa do mna navazate.vy sa tetriss do mna tiez nenavazajte,mam cosi odvarene aj na vyssej urovni,navyse to vase kura na rezancoch tiez nie je ziadna slava.tretina prispievatelov tu pridava dokola sa opakujuce recepty typu prsia v marinade s kukuricou a soj.omackou a dalsie nezmysly ako keby pretekali kto sem da viac a robi si vlastne albumy a o spravnych technologickych postupoch radsej pomlcim.a ked si niekto dovoli to skritizovat,uz sa urazate.
tetrisss
no namojdusu, az taky dlhy komentar si to zasluzilo ? :). Ako vidim, ze to kura nie je nic moc, ale zaujalo. A stojim si za tym, vyskusaj a potom kritizuj.
katkat
@radox1 verim tomu, ze vase rady su dobre mienene, ale mozno by sme si mohli vsetci uvedomit, ze toto je stranka pre amaterov a gazdinky, cize aj keby tu 300 krat boli kuracie prsia v horcicovej marinade, je to v poriadku... spravne technologicke postupy sa mozu riesit v gastronomii na profesionalnej urovni, ale urcite sa nemusia v nasich kuchyniach. A to ma prosim nechapte zle, ja nie som ten typ, co povazuje "gordon blue" za vrchol umenia, prave naopak... Ak vas poburuju domace recepty a zle techologicke postupy, mozno je cas zaregistrovat sa na stranke pre profesionalov...
evusik
no, je síce pravda, že medzi amatérskym a profesionálnym kuchárom je veľký rozdiel, ale tak isto je veľký rozdiel medzi obyčajným šoférom a závodným pretekárom a predsa nikto nehovorí: "Ty si obyčajný šofér, ty nemusíš ovládať pravidlá"
evusik
@bobarka poznám tento recept, tak ako už bolo povedané, pred rokmi bol populárny... ja som ho síce nikdy nerobila, ale jedla som ho po návštevách a tak....
teraz sú iné jedlá "in" len by ma zaujímalo čo bude o 20 rokov, keď niekto nový zavíta na Varechu a bude sa chytať za hlavu a vykrikovať, čo ste to tam v rom roku 2013 jedli :-)
všetko podlieha móde, aj jedlo :-)
2010
@evusik , mas uplne pravdu za 20 rokom budu tu moderne recepty na smiech tak ako su sucastne restauracie plne talianskej fuzie ci azijskych skoro sushi, zase bude daco ine... tak ako tupirovane vlasy odisli do zabudnutia a po 30 rokoch zase prichadzaju pre generaciu co ich nezazili a su- IN.
miamia
@bobarka krutonky to sice nie su, no podla fotky viem, co si mala na mysli... delit recepty na in a out...k tomu sa hadam ani neda co dodat. :) suhlasim s @evusik , ze medzi amaterom a profesionalom je velky rozdiel...ale obycajny sofer naozaj nemusi ovladat pravidla zavodneho pretekara... myslim, ze kazdy ma svoje, a ak sa mylim, zajtra idem do prace 6x rychlejsie! :) ale, myslim to v dobrom... celkom sa mi ta myslienka paci! :)
palokuchki
No my tu musime byt poriadne pozadu. Nedavno mi prave kamaratka zo Sydney hovorila o takomto podobnom koktaili. @mirop myslim si, ze ponizovat jedla lebo uz nie su IN je naozaj trapne. Tiez neznamena, ze vsetko co je tu pridane musi byt podla tvojej chuti. Je tu velmi vela receptov. Mne tiez dost vela receptov nevyhovuje, ale nebudem k nim pisat, ze by som to nejedla.
jerica
tak toto už je vrchol , @miropv & @radox1 toľko "múdrosti" vo vašich komentoch som už dávno nečítala. Za tie komenty by som si dala hlavu radšej do piesku.
Nie je moja parketa sa zapájať a okomentovať komentujúcich , som človek s pozitívnou mysľou , snažím sa byť nad vecou , ale toto mi fakt už nedalo .
Napíšem , mali sme oslavu , moja polovička okrúhle narodky , moderné menu , neviem koľko chodov , všetko bolo na vysokej úrovni vo vysokej kvalite , poviem vám veru , že môj svatko si neprišiel na svoje , chýbala mu poriadna porcia " bravčové pečené , kapusta , knedľa" a naj keby to bolo kopcom .
Darmo boli po tých chodoch plné stoly samé dobroty , jednoducho bol naučený na retro servírované menu.
Vážení , tak o čom to je , čo by ste menili , dobre sa najesť , alebo hladní odchádzať od stola.
A k tomu receptu , nevidím nič zlé,čo by nebolo jediteľné, dokonca pekne prezentované s citom pre toho komu to bolo servírované . Že tam je majonéza , no tak si ju nedám , ale neznevážim recept.
Škoda , že sa niektorí komentátory nevedia udržať na uzde , znevažovať je ľahko , ale potom to naprávať nie je také jednoduché, vedia dobre znepríjemniť prispievateľov , nemať chuť sem prispievať a oberá to na návštevnosti na vareche.sk
@bobarka si super !!! nenechaj sa vytáčať , viď , máš aj takých ako sú @evusik a ostatní ktorí vedia podať svoj názor kultivovane a nie uštipačne.
andreac
@mirop , @radox1 , toto je stránka pre amatérskych kuchárov a širokú verejnosť. Nemusí sa Vám páčiť každý recept, ale aj kritika sa dá podať slušne. Prosím, aplikujte toto vo svojich ďalších komentároch. V opačnom prípade budeme musieť Vaše komentáre upravovať. Ďakujeme. Redakcia
radox1
ja som sa nijako neuctivo voci pani Bobarky nezachoval,reagoval som na knihu z ktorej cerpala inspiraciu,a vyslovil nazor..80% mojich prispevkov obsahuju rady a inspiracie o spravnych technologickych postupoch,ale aj kritiky,ktora sa vysostne tykala receptu.nikdy som si nedovolil nijakou osobnou slovnou invektivou niekoho urazit.pochopil som ze moja kritika nie je akceptovana(uznavam ze bola bez servitky),ak som niekomu ublizil tak prepacte.toto bol moj posledny prispevok a prajem vsetkym vela uspechov,ktori akymkolvek sposobom pozdvihnu uroven slovenskej gastronomie smerom hore.
radox1
zabudol som dolezitu vec dodat -nie som vyuceny kuchar,ako si niektori mysleli.
bobarka
Som veľmi prekvapená rozsiahlou odozvou na recept,ktorý som vložila na varechu. RADOX1 máš pravdu,že to je starý recept a Tvoja kritika ma neurazila. Myslím si, že chlieb poznáme a jeme od nepamäti a predsa naň ľudia dávajú recepty, aj také ktoré poznali naše staré mamy a neodsudzujeme ich. Ďakujem KATKAT, ktorá vyjadrila moje myšlienky. Tiež ďakujem všetkým varechárkam za pekné aj kritické komenty. Ďakujem !
lianka
Ja neuznávam jedlá typu IN a OUT. Sú jedlá dobré a zlé. A vôbec mi nevadí či je recept 100 ročný alebo nedávno vymyslený. Ja varím podľa dostupných surovín a podľa toho čo máme v rodine radi. Snažím sa variť zdravo a striedmo. Tiež veľmi banujem, že sa mi niektoré recepty po mamičke a babičke nezachovali, hoci už podľa horemenovaných mužov sú neni IN. Aj naše decká, keď boli ešte doma sa sem tam preberali v jedle. A teraz keď sú už samostatní a prídu na návštevu len sa im guče robia za ušami a vôbec sa nestarajú či je to recept nový alebo starý, hlavne že je to dobré a robené s láskou. A MIROP a RADOX1 zrejme nemajú naplnený život, keď im záleží na tom aký je ten recept starý. BOBARKA nedaj sa odradiť od podobných kritikov a prispievaj naďalej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia