Plnené bravčové karé s vareným vajcom fotorecept
Foto: mesiar50
Je to jednoduchý recept preto ho rád robievam.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Karé som prerezal širokým nožom
-
2
Zrezal so koniec na vajciach obe strany.
-
3
Vajcia som vsunul do karé resp.natlačil opatrne do karé najprv z jednej strany asi do polovici mäsa a potom z druhej strany tak isto.
-
4
Vajcia som zafiixoval špáradlami na troch miestach
-
5
Mäsko rýchle posmažíme z viacerých strán.Olej musí byť rozpálený,ale nie pripálený VÝPEK NEVYLIEVAME POUŽIJEME HO NA PEČENIE MäSA V RÚRE !
-
6
Bravčové karé posolíme, okoreníme čiernym korením a natrieme pollisovaným cesnakom. Zakryjeme papierom na pečenie a dáme piecť v predom vyhriatej rúre na 250 F. cca.55 min. Asi 10 minút pred koncom pečenia papier dáme z mäsa dole a mäso dopečieme do ružova
-
7
A už upečené karé
-
8
Plech som vyložil papierom na pečenie väčšie zemiaky som prekrojil a jemne posolil Poukladal som ich na papier a dal piect cca 40 min. na 250 F. Zemiačky musíme často sledovať a to hlavne odspodu keďže pod nimi nieje žiadna masť ľahko sa môžu pripáliť.
-
9
Upečené zemiaky
-
10
Zeleninovú zmes pomalým tempom osmažime resp,udusíme pod pokrievkou.Po odstavení z ohniska poprášime malým množstvom korenia a solou prikryjeme a necháme v pare.
-
11
MILÉ VARECHÁČKY RESP. VARECHÁČI PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ
Ďakujem.Tvoje plnené karé bolo určite tiež dobré keďže údená klobása dá tomu aj šmrnc
prajem pekný den
Tá tvoja roláda musí byť tiež chutná
Ďakujem ti a pekný deň tebe
ÁÁÁ taká pochvala to si ani nezaslúžim,ale padla dobre.
Si zlatá ďakujem krásne,Prajem pekný deň
Veď vidíš aj ja si musím sám.Jé
Milá helca vďaka
Ďakujem krásne.Ty mi ale lichotíš.Samozrejme máš pravdu originál
je štefánska hovädzia pečeň.Dávno som ju robieval z hov.falošnej sviečkovice.Tvoja verzia musela byť tiež dobrá a chutná keďže si
mäsko prevzalo od tej klobásky chute a vône.Veď čo si neposlala na varechu.Určite by sme sa boli priučili ja určite rád
Ešte raz vďaka a pekný podvečer ti prajem
Cením si tvoje úprimné a pekné slová.V s.r.o. kde som dávnejšie pracoval tam sme alobal
vôbec nepoužívali.len výlučne papier na pečenie.Napr.pri pečení
sekanej atď,A už aj únia polemizuje o tom či je alobal zdravý či nie.
Z týchto poznatkov som čerpal a aj z tvojich dobrých rád tak isto.
Ďakujem ti.že sa ti môj experiment páči.
Ďakujem za milé slová.Keď budeš mať možnosť vyskúšaj, karé bolo
šťavnaté a dobré.
Ďakujem ti krásne
Ďakujem ti za pekný citát.Je to jednoduchý proces vďaka ktorému si môžeš takto pripraviť hocijaké mäso.Použitie je rôzne napr.miesto vajca tam môžeme použiť údenú klobásu,rôzne párky,klobásové mäso,atď
Pri hovädzom mäse sa mäso samozrejme dusí pod pokrievkou
a keď je už skoro hotové sa dá na krátky čas zapiecť
si šikulľka .To moje bolo šťavnaté prudko som ho osmažil z jednej
potom z druhej strany,že vraj potom šťava ostane v mäsku.A potom
sledovať hru aby sa príliž dlho nepieklo v rúre keďže ako píšeš karé
patrí medz suchšie mäsá.Ty si ho tiež prudko osmažila na rajnici ?
Tak potom OK.robíš to správne.Vlastne robíme to navlas rovnalo.Si dobrá
gazdinka.Prajem ti pekný večer zo Šiah
PS: oprava
záleží ozaj len na fantázii človeka.
Či si to pripravíš z hovädzieho,kuracieho či už z bravčového mäsa
Mäso má tendenciu sa pri tepelnej úprave resp.pri pečení sťahovať sa
ako aj dobre poznačila medulienka pri hovädzinke je to-Hovädzia štefánska pečeň.Pri takýchto a podobných jedlách je dobre kedˇ
sa mäso narýchlo opečie na rajnici a až potom sa pečie rúre
Ďakujem cenculka30
Neni čo ďakovať,plniť to môžeš hocičím trebárs aj bratislavskými
párkami samozrejme tam tých dier musí byť viac logicky uvažujem.Jasné že domáce je domáce,taká domáca kl.nemá páru
Ďakujem,že si sa stavila u ,,mňa"
PÁ