Foto: mimka946
Trocha iný recept na pečienku aky možno poznate
Postup
-
1
Nakrájame si kur.pečienku na menšie kúsky,cibulku a dáme si odkvapkať šampiony.
-
2
Na olej si dame speniť cibuľu a šampiony.Ked cibuľa trošku zhnedne (naozaj len troška) a pridáme pečienku a nechame dusiť do mäkka vo vlastnej šťave asi 10-15 minút.
-
3
Ked je pečienka mäkká poprašime červenou paprikou,osolime každý podla seba a pridame este trochu čierneho korenia.Necháme ešte trochu povariť (par minút).
-
4
Zatiaľ si zmiešame mlieko so smotanou na varenie.Vlejeme to do hrnca a nechame zovriet.Ak sa nam bude zdáť pečienka na smotane riedka odoberieme si trocha omačky do misky,dame hladku muku poriadne zamiesame utvoria sa nam hrudky preto je potrebne v mieske to riadne pomiesať a do hrnca dávať cez sitko.Zamiesame,nechame zovriet a mozme podavat napriklad s knedlikom alebo ryžou ak s ryžou tak sa k tomu hodia aj kysle uhorky.Ja osobne to mam radšej s ryžou.
A okrem toho kuracia pečeň obsahuje veľa železa,zinku atď.
Tvoje jedlo odporúčam chudokrvným ľuďom. Spočíva v jednoduchosti,ale je zdravé.