Plnené loďky

palmy - bez fotkypalmy, 6. januára 2013
Plnené loďky
Foto: palmy

Božská chuť, perfektný výzor a spokojné bruško :)

5-6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

11 väčších ks
3 črievka
 /iný
12 plátkov /iná
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme so šupkou, necháme vychladiť. Neskôr ich vydlabeme do misky a zmiešame spolu s našimi prísadami okrem syra eidamu/iného (vid. suroviny). Poriadne zamiešame.

  2. 2

    Hotovú zmes naplníme do našich vydlabaných zemiakov, posypeme syrom. Dáme zapiecť na vymastenom plechu, najlepšie na masle ako som použil. Pečieme 30 minút.

  3. 3

    Spravíme si k nim delikátny dresing a to nasledovne: do misky vložíme 5 vytlačených strúčikov cesnaku, 2 kyslé smotany, soľ podľa chuti a premiešame. Servírujeme dva zemiaky poliate s našim dresingom. Mňam ;-)

Diskusia k receptu

dorenika
ja z tych vydlabanych zemiakov urobim pyré a pridam uduseny spenat a s maslom a petrzlenove pyré,taká zdravšia varianta:)
veganvidya
Ahoj, toto jedlo ani zdaleka nepatri medzi vegetarianske a toboz nie veganske jedla pre tu sunku a syry...
anina6
šikovný mladý kuchtík, vyskúšam aj tie plnené zemiaky.
daniela142
veganvidya,
označil tu niekto toto jedlo za vegetariánske? Ešte raz som si to celé prečítala a nikde ani zmienka...
tiginko
@daniela142 recept mas zaradeny medzi vegetarianske a veganske jedla, vid kategorie vpravo. Dokonca ked pozeram tak bezmasite, sezonne, zdravie a diety...tam vsade podla mna nepatri. Musela si to zle zaradit ty pri tvorbe receptu
tiginko
jaaaj, to nie je tvoj recept @daniela142 , prepac :-). Tak len aby si vedela, kde mas hladat kategorie, do ktorych je recept zaradeny. V tomto pripade, by som nezvolila asi ani jednu z tych, ktore zvolil @Palmy
andreac
Kategórie, do ktorých bol zaradený recept sme upravili. Redakcia
sonulienka
je to výborný receptík a ďakujem redakcie, že to zmenila veď kto nechce nech to nerobí a nehrajme sa o kategótie každý sa raz pomýli či nie?
palmy
@afataga asi ťažko, prečítajte si nutričné hodnoty masla a porovnajte to s bambinom
tiginko
preboha @palmy , o akých nutričných hodnotách to hovoríš? O tých stabilizátoroch, konzervantoch a dochucovadlách?
simoon
@tiginko , chceš povedať, že maslo, ktoré kupuješ taktiež v obchode tieto zložky neobsahuje? syr je v tomto prípade určite zdravší ako maslo a s určitosťou viem aj povedať, že ja chutnejší
palmy
@tiginko hovorím o tých, ktoré sú na obale, keď mi chceš tvrdiť, že maslo je zdravé, tak nevieš o strave absolútne nič a nezaujíma má tvoj názor, kto chce, nech vyskúša tento recept, chutia super :)
tiginko
tak na toto už naozaj nemám čo dodať, asi ty vieš o strave teda naozaj úplne všetko. Vzdávam sa. Pubertu u svojich detí som ustála v pohode, na ďalšiu nemám chuť...
palmy
@tiginko Určite viem toho dosť nato, aby som netvrdil, že maslo je zdravá varianta :D (to je choré), som rád, niekedy netreba poučovať ale prijať pravdu.
janka1011
zdravé - nezdravé, ja vyskúšam určite, recept sa mi páči a myslím, že tam ani nie je čo pokaziť :) dresing poznám, je výborný, robím ho vždy ku grilovačke, takže už sa teším :)
ebaka
určite vyskúšam a s maslom :)),pekný deň
surincicka
waw vyzerá to super! s maslom či s bambinom to je fuk. určite vyskúšam
myalab
bez ohladu na recept nechapem ako niekto moze tvrdit a porovnavat, ze taveny syr bambino je zdravsi ako maslo. Tavene syry su dokonca nevhodne pre deti pretoze obsahuju taviace soli predovsetkym fosfat sodny.
palmy
ja netvrdím, že bambino je zdravšie, ja tvrdím, že z neho nebudete vyzerať ako prasce:D
mamimna
Nielen maslo, aj dokonca aj bravčová masť je podľa skúseností a dokonca výskumov z poslednej doby zdravšia než doteraz propagované "zdravé" rastlinné oleje (rafinované). Aj keď nie je maslo ako maslo.
Zaujímavý v tomto smere je napr. rozhovor s prof. Badom. Ten odporúča napr. aj maslo.
 zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/274238-profesor-vi...

 zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/13672-jedzte-zdrav...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia