Foto: palmy
Božská chuť, perfektný výzor a spokojné bruško :)
5-6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme so šupkou, necháme vychladiť. Neskôr ich vydlabeme do misky a zmiešame spolu s našimi prísadami okrem syra eidamu/iného (vid. suroviny). Poriadne zamiešame.
- 2
Hotovú zmes naplníme do našich vydlabaných zemiakov, posypeme syrom. Dáme zapiecť na vymastenom plechu, najlepšie na masle ako som použil. Pečieme 30 minút.
- 3
Spravíme si k nim delikátny dresing a to nasledovne: do misky vložíme 5 vytlačených strúčikov cesnaku, 2 kyslé smotany, soľ podľa chuti a premiešame. Servírujeme dva zemiaky poliate s našim dresingom. Mňam ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
označil tu niekto toto jedlo za vegetariánske? Ešte raz som si to celé prečítala a nikde ani zmienka...
Zaujímavý v tomto smere je napr. rozhovor s prof. Badom. Ten odporúča napr. aj maslo.
zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/274238-profesor-vi...
zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/13672-jedzte-zdrav...