Kuracie rizoto s reďkvičkami

martinis - fotkamartinis, 7. januára 2013
Kuracie rizoto s reďkvičkami
Foto: martinis

Tradičné rizoto s kuracím mäsom a kukuricou, spestrené redkvičkami a talianskym šalátom.

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
150 g
120 g
4 ks
1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Takýto obed je dobré si pripraviť, ak vám ostalo malé množstvo mäsa, napríklad po nedeli. Aby sme ho nevyhodili, využijeme ho napríklad na prípravu takéhoto ľahkého rizota plného farieb :)

  2. 2

    Redkvičky umyjeme, očistíme a nakrájame na štvrtinky. Polovicu cibule očistíme a pokrájame na polkolieska, ktoré rozdelíme na pásiky. Zmiešame, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme bokom.

  3. 3

    Ak máte chuť na toto rizoto aj vtedy, keď vám chladnička neponúka nijaké zvyšky, pripravte si obľúbeným spôsobom kocky kuracieho mäsa a uvarte si ryžu. Ja využijem mäso, ktoré som si pripravil na Grécky šalát a uvarím si ryžu.

  4. 4

    Vo väčšej mise zmiešame scedenú a schladenú ryžu, mäso, cibuľu s redkvičkami a taktiež 120 g kukurice - čiže 3 či 4 lyžice. Poslednou ingredienciu sú listy talianskeho šalátu, ktoré do rizota zľahka vmiešame. Postačí menšia hrsť.

  5. 5

    Rizoto z misky preložíme na tanier a pestrý obed je hotový. Zasýti, dodá energiu, no nemusíte po ňom ešte hodinu oddychovať a môžte sa hneď pustiť do ďalších aktivít - napríklad učenia :))

  6. 6

    Môj tip : Namiesto kuracieho mäsa môžeme použiť aj morčacie či bravčové.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ja robim ine kuracie rizoto toto nie v zlom nevyzera velmi lakavo :)