Cuketovo-rajčinová omáčka a cestoviny

dorenika - fotkadorenika, 8. januára 2013
Cuketovo-rajčinová omáčka a cestoviny
Foto: dorenika

Rajčinovej omáčky sa u nás zje na kilá a aby to nebolo stále rovnaké tak sa do toho pokúšam vždy pridať nejakú novú zeleninu.Cuketa Zobraziť celý popisRajčinovej omáčky sa u nás zje na kilá a aby to nebolo stále rovnaké tak sa do toho pokúšam vždy pridať nejakú novú zeleninu.Cuketa sa ujala najviac.

2-3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 podľa chuti
400 g
1/2 ks
2 strúčiky
1 hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    Ja som použila mušličky pretože ich mám najradšej tak som si ich kúpila a oželela že niesu z celozrnnej múky.Ale myslím si že môžete použiť aké len chcete. Do poriadne osolenej vriacej vody hodíme cestoviny,ja som dávala toľko aby mne vyšlo na malý tanier a priatelovy na plný hlboký,odmerám to tak že si ich surové vysypem na tanier a predstavím si ich o niečo väčšie.

    Cuketovo-rajčinová omáčka a cestoviny  - obrázok 1
  2. 2

    Dokým sa cestoviny uvaria prichystáme si omáčku.Na trochu oleja dáme osmažiť polku nadrobno nakrájanej cibule a nakrájaný cesnak keď zmäkne pridáme na malé kúsky nakrájanu cuketu a keď sa to prehreje podlejeme trochou prevarenej vody a prikryjeme.Dusíme dokým nieje cuketa skoro mäkká.

    Cuketovo-rajčinová omáčka a cestoviny  - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nasekané rajčiny v šťave a nasekané čierne olivy,osolíme,okoreníme a pridáme prov.korenie.Varíme dokým cuketa úplne nezmäkne. Cestoviny zlejeme tak aby boli trochu nedovarené,a nasypeme ich k omáčke dobre premiešame a necháme cestoviny dovariť v omáčke.Ak by ste to mali príliš suché a cestoviny by sa vám lepili tak to podlejte prevarenou vodou. Hneď ako sú cestoviny uvarené môžeme podávať.

    Cuketovo-rajčinová omáčka a cestoviny  - obrázok 3

Diskusia k receptu

lacquer
Vyborny napad, vcera som bola obdarovana cuketou a nemam chut na privarok ani na placky...tuto omacku dnes spravim na veceru
nonna
Chválim, omáčka musí byť chutná a určite sa dá vylizovať aj bez cestovín. Bude potom pre tých chudnutia chtivých celkom ideálna. Ukladám do KK!
evusik
cestoviny, cuketa, rajčiny - pre mňa vražedná kombinácia = milujem k zblázneniu.... a ešte k tomu je to rýchlovka.... a ty si to ešte zaklincovala krásnym tanierom... veľmi sa mi to páči .-) pre mňa ešte kopec bazalky, prosím :-)
mesiar50
Mne sa to pozdáva.A ako tiginko poznamenal natuningujeme to parmezánom.Uložím si to -Ď-
frezia68
Máš pravdu,je to chutné a robievam ako Ty :-) s malými obmenami.
bablew89
MŇAMKA! :) a ja robievam podobné, ale s trochu prerastenou slaninkou, z ktorej výpek sa dobre spojí s omáčkou a výborne spojí chute :)
palokuchki
Je to naozaj vyborne, aj my mame take radi. Velmi chutne jedlo na horuce dni.
pivonka
Dnes bola požiadavka na bezmäsitý deň, tak som uvarila túto omáčku s cestovinou a je veľmi dobrá, všetkým chutila. Obed sme mali ľahký, chutný a rýchlo uvarený.
kiwinka21
Dorenika naadherny tanier.;+)) a chvalim aj omáčku robím podobnú




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia