Foto: dorenika
Rajčinovej omáčky sa u nás zje na kilá a aby to nebolo stále rovnaké tak sa do toho pokúšam vždy pridať nejakú novú zeleninu.Cuketa Zobraziť celý popisRajčinovej omáčky sa u nás zje na kilá a aby to nebolo stále rovnaké tak sa do toho pokúšam vždy pridať nejakú novú zeleninu.Cuketa sa ujala najviac.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja som použila mušličky pretože ich mám najradšej tak som si ich kúpila a oželela že niesu z celozrnnej múky.Ale myslím si že môžete použiť aké len chcete. Do poriadne osolenej vriacej vody hodíme cestoviny,ja som dávala toľko aby mne vyšlo na malý tanier a priatelovy na plný hlboký,odmerám to tak že si ich surové vysypem na tanier a predstavím si ich o niečo väčšie.
-
2
Dokým sa cestoviny uvaria prichystáme si omáčku.Na trochu oleja dáme osmažiť polku nadrobno nakrájanej cibule a nakrájaný cesnak keď zmäkne pridáme na malé kúsky nakrájanu cuketu a keď sa to prehreje podlejeme trochou prevarenej vody a prikryjeme.Dusíme dokým nieje cuketa skoro mäkká.
-
3
Pridáme nasekané rajčiny v šťave a nasekané čierne olivy,osolíme,okoreníme a pridáme prov.korenie.Varíme dokým cuketa úplne nezmäkne. Cestoviny zlejeme tak aby boli trochu nedovarené,a nasypeme ich k omáčke dobre premiešame a necháme cestoviny dovariť v omáčke.Ak by ste to mali príliš suché a cestoviny by sa vám lepili tak to podlejte prevarenou vodou. Hneď ako sú cestoviny uvarené môžeme podávať.
Diskusia k receptu