Foto: vivaelin
Mám rada ryby. Trvalo mi dlho, než som sa ich naučila upravovať tak, aby sme si pochutnali.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lososa naporciujeme osolíme a necháme chvíľu stáť. Umyjeme rukolu a necháme odkvapkať. Do rukoly pridáme olivový olej a jemne nasolíme. Uvaríme cestoviny. Lososa pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na rozohriatom masle z oboch strán do ružova a dusíme 15-20 minút (podľa veľkosti). Hotového lososa vyberieme a z vypečeného masla urobíme redšiu smotanovú omáčku (na vypraženom masle opražíme múku do zlatova, zalejeme troskou vody a rozvaríme na hladkú kašičku a pridáme smotanu. Ešte chvíľu povaríme). Cestoviny zmiešame s rukolou a kukuričkou, zalejeme omáčkou, pridáme lososa a podávame.
Diskusia k receptu