Rýchla a jednoduchá varianta kuracích prs.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kuracích prs si spravíme rezne a mierne naklepeme. Do misky si vytlačíme šťavu z pomarančov a citrónov, podľa vlastnej chuti. Niekto má rád kyslejšie niekto sladšie. Do misky vložíme rezne a necháme odležať niekoľko hodín, ja nechávam celú noc v chladničke.
- 2
Odležané rezne si opečieme na troche olivového oleja. Keď máme všetky rezne opečené do panvice kde sme opekali rezne vylejeme zvyšnú šťavu z misky. Pridáme soľ, čierne korenie, bazalku ja pridávam aj oregano no nie je to nutné. Pridáme trochu masla a zredukujeme na hustejšiu omáčku. Dochutíme podľa vlastnej chuti a môžeme podávať.
- 3
Pri podávaní opečené kuracie prsia prelejeme omáčkou. Výborne s americkými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu