Kuracie prsia s pomarančami a citrónom

zero5782 - fotkazero5782, 7. januára 2013

Rýchla a jednoduchá varianta kuracích prs.

5-6
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
5 ks
3 ks
Omáčka:
1 ks




Postup

  1. 1

    Z kuracích prs si spravíme rezne a mierne naklepeme. Do misky si vytlačíme šťavu z pomarančov a citrónov, podľa vlastnej chuti. Niekto má rád kyslejšie niekto sladšie. Do misky vložíme rezne a necháme odležať niekoľko hodín, ja nechávam celú noc v chladničke.

  2. 2

    Odležané rezne si opečieme na troche olivového oleja. Keď máme všetky rezne opečené do panvice kde sme opekali rezne vylejeme zvyšnú šťavu z misky. Pridáme soľ, čierne korenie, bazalku ja pridávam aj oregano no nie je to nutné. Pridáme trochu masla a zredukujeme na hustejšiu omáčku. Dochutíme podľa vlastnej chuti a môžeme podávať.

  3. 3

    Pri podávaní opečené kuracie prsia prelejeme omáčkou. Výborne s americkými zemiakmi.

Diskusia k receptu

terik
Ďakujem super nápad aj s tou šťavou. Musí veľmi chutiť a to si urobím cez víkend a myslím si že sa to dá aj na grile vonku na chalupe. Ďakujem za recept a určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia