Foto: martinis
Osviežujúci šalát z paradajok, uhorky a kukurice, posypaný chrumkavými krutónmi a podávaný s kockami kuracieho mäsa a jogurtovým dressingom :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tento šalát je výborný ako obed či večera, navyše je zdravý, farebný aj chutný. Pustíme sa teda do jeho prípravy :)
- 2
Šalát umyjeme, hlúbik odrežeme a listami vystelieme misku či tanier, v ktorom sa šalát bude podávať. Pokvapkáme lyžicou olivového oleja a trochou citrónovej šťavy.
- 3
Mäso nakrájame na kocky, okoreníme a na lyžici olivového oleja opečieme do zlata. Odložíme na teplé miesto.
- 4
Zeleninu umyjeme a pokrájame na zhruba rovnaké kocky. Zmiešame s kukuricou a túto farebnú zmes vysypeme na šalát. V tejto fáze to vyzerá bezchybne ! :)
- 5
Čas na prípravu dressingu : 2 lyžice bieleho jogurtu vymiešame s petržlenovou vňaťou podľa chuti, lyžičkou olivového oleja, soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Niekto má rád kyslejšiu zálievku, niekto menej výraznú - naozaj musíte dochutiť podľa vašich osobných preferencíí ;)
- 6
Poslednou zložkou sú toastové krutóny : tie pripravíme opečením dvoch plátkov ľubovoľného toastového chleba nakrájaných na menšie kocky na suchej panvici.
- 7
Hotovými krutónkami posypeme šalát, navrch pridáme mäso a zalejeme dressingom. Môžeme podávať aj s cesnakovou bagetkou či iným pečivom, mne na obed postačil aj takto :O)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak, názov možno nie je korektný, ale šalát je celkom fajn :) ak niekomu kukurica nechutí, pokojne ju môže vypustiť, nič sa samozrejme nestane. používam ju, pretože patrím k (myslím) väčšine ľudí, ktorí kukuricu majú radi. a až tak často ju hádam nepoužívam :))