
Kórejská palacinka Haemuljeon
Skrátka nevšedná palacinka - kórejská záležitosť s morskými plodmi a dokonale vyváženou zálievkou.

Ryžové lasagne
Ryžové lasagne sú lahodné a výdatné jedlo, ktoré spája chute lasagní s textúrou ryže.

Ceviche de pescado
Peruánska špecialita, ktorá sa môže javiť, že je len pre odvážnych, ale to je...

Kukuričný nákyp s hnedou ryžou
Predhrejte rúru na 200 °C. Predhrejte v rúre aj zapekaciu misku. Medzitým uvarte ryžu podľa...

Kuracie prsia s krémovou ryžou a brokolicou
Ak milujete jednoduchosť jedál z jednej panvice rovnako ako my, máme pre vás dokonalý recept! So...

Vyprážané syrové guľôčky s jogurtovým dipom
Kombinácia dvoch vynikajúcich syrov v týchto vyprážaných guľôčkach nenechá nikoho chladným...

Kuracie placky
Tento recept je ideálny ak máte doma málo mäsa a potrebujete rýchlo pripraviť chutné jedlo pre viac...

Kuracie prsia s pomarančom a feniklom
Explózia chuti. Jedinečná kombinácia basmati ryže s kuracími prsami s pomarančom a feniklom.

Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou
Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov...

Domáce klobásky
Overený recept na výrobu domácich klobás, vďaka ktorému sa klobásky podaria aj tomu, kto ich...

Palacinky s tvarohom
Všetky suroviny na cesto zmiešame, aby sme dostali hladké cesto bez hrudiek. Následne na rozohriatej...

Hŕstková polievka
Hŕstku premyjeme a vopred namočíme asi na hodinu. Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na troche oleja spolu...

Zemiakovo-brokolicová polievka so syrom
Najprv si pripravíme zeleninu. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky, brokolicu umyjeme a...

Grécke bujurdi
Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...

Domáce šišky
Najprv si pripravíme kvások z droždia, asi 2 dcl mlieka a trošky cukru.

Klobásová zmes v pohári
Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...

Zemiakový šalát k rybe
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Necháme vychladnúť a následne ich ošúpeme s...

Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!

Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...

Bryndzové halušky s domácou slaninou
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v...

Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....

Halušky ako príloha
Tieto halušky su univerzálne, jednoduché a použiteľné k mäsu, soté, gulášu, ale aj...

Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, ...

Ryba zapečená so zeleninou a kuskusom
Spojenie rýb, ktoré sa u nás používajú oddávna, so surovinou relatívne novou - kuskusom, ...

Krémové krevetové rizoto
Chutný recept s krevetami? Poďte vyskúšať recept na toto rýchle krémové krevetové rizoto, ktorého chuť si zamilujete. Je tak jednoduché na prípravu a hotové do 25 minút....

Domáce buchty na pare
Najprv si pripravíme kvások. Do menšej nádoby dám asi 100 ml vlažného mlieka, do ktorého...

Karfiolová polievka
Mrkvu, petržlen a zeler nastrúham na hrubom strúhadle alebo nakrájam na menšie kocky. V hrnci...