Fašiangové šišky s pridaním sušeného mlieka fotorecept
Výborná pochúťka na tieto fašiangové dni, nadýchané šišky plnené malinovým lekvárom. Môžete podávať aj ako hlavné jedlo na sladko so sýtou polievkou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g špeciál |
|
300 g |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
250 ml vlažná |
|
3-4 PL |
|
3 PL (+ 1 ČL do kvásku) |
|
1-2 ČL |
|
60 g rozpustené |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
Na vysmážanie: | |
|
|
2-3 PL |
|
Na plnenie: | |
(alebo podľa chuti) |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Do vlažnej vody pridáme 1 ČL kryštálového cukor, 3-4 PL sušeného mlieka, rozhabarkujeme a rozdrobíme čerstvé droždie. Na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. Múku hladkú a polohrubú preosejeme do väčšej misky, pridáme zvyšok cukru a soľ. Pridáme kvások, rum, žĺtky a nakoniec vychladnuté rozpustené maslo.
-
3
Vymiesime (vypracujeme) cesto, ktoré pomúčime a zakryjeme. Necháme na teplom mieste nakysnúť.
-
4
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Cesto na pomúčenej doske zopár ráz premiesime a rozvaľkáme na hrúbku 0,6 -0,7 cm.
-
6
Z cesta pomocou pohára vykrojíme šišky.
-
7
Vykrojené šišky aj odkrojky z cesta zakryjeme utierkou a necháme podkysnúť 15-20 minút na pracovnej doske.
-
8
Olej a bravčovú masť rozpálime na miernom plameni a vysmážame šišky aj odkrojky z oboch strán do zlatista. Po upečení ukladáme na kuchynskú papierovú utierku. Pred podávaním naplníme lekvárom, ktorý dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou a malým otvorom naplníme šišky z boku. Posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Dobrú chuť
Som rada, že si si našla čas prečítať recept a ,že sa recept páči.