Foto: rimm
Rýchla a jednoduchá príprava.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
6-8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky v šupke. Necháme vychladnúť, potom zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
- 2
Pridáme soľ, múku a vajce. Postupne premiešavame a ak je cesto príliš lepkavé, prisypeme múku.
- 3
Následne z cesta vytvarujeme valčeky a dáme do vriacej vody. Čím dlhšie necháte cesto na doske, tým je lepkavejšie, preto knedle ihneď varíme.
- 4
Varíme cca 6-8 minút podľa veľkosti. Keď vyplávajú, knedle vyberieme a potrieme maslom alebo masťou.
- 5
Podavame
Tiež zemiakové knedle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu