Zemiakové knedle
Zemiakové knedle

Zemiakové knedle

rimm - bez fotkyrimm, včera 13:39
Zemiakové knedle
Foto: rimm

Rýchla a jednoduchá príprava.

4
porcie
60 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (v šupke)
300-400 g
2 ks
2 ČL
Na potretie:
 (alebo masť)




Postup

  1. 1

    Uvaríme zemiaky v šupke. Necháme vychladnúť, potom zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

  2. 2

    Pridáme soľ, múku a vajce. Postupne premiešavame a ak je cesto príliš lepkavé, prisypeme múku.

  3. 3

    Následne z cesta vytvarujeme valčeky a dáme do vriacej vody. Čím dlhšie necháte cesto na doske, tým je lepkavejšie, preto knedle ihneď varíme.

  4. 4

    Varíme cca 6-8 minút podľa veľkosti. Keď vyplávajú, knedle vyberieme a potrieme maslom alebo masťou.

    Zemiakové knedle - obrázok 4
  5. 5

    Podavame

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia