
Tlačenkový šalát podľa ČSN
Tento šalát som robil už dávnejšie, našťastie sa mi zachovalo pár fotiek, tak som sa rozhodol s Vami o recept podeliť....

Bryndzovník
Potrebné suroviny. Väčší v šupke uvarený zemiak necháme vychladnúť a potom ho ošúpeme...

Najlepšie pečené buchty
Tento recept mám od svojej maminy, ktorá ho zdedila po svojej starkej (takže mojej prababky)...

Najlepšie cookies
Jedny z najlepších cookiesiek, aké som kedy piekla. Prisahám! Vyskúšajte a sami posúďte. Z...

Bezlepkové trojhranky s medvedím cesnakom
Pripravíme kvások zo 150 ml mlieka, droždia a cukru, ktorý necháme 10 minút vzísť.

Špenátový börek zo zemiakového cesta (Ispanaklı börek)
Je sezóna špenátu, tak sa snažím ho rôzne denne zaradiť do nášho jedálnička....

Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís)
Sladké s vôňou anízu. Na spríjemnenie raňajok alebo olovrantu. Najlepšie je, keď sa po...

Hrušovský lepník bezlepkový - pokus
Už dávnejšie som po lepníku pokukávala, lebo má certifikát Regionálny produkt HONT z r. 2014....

Jablkovo-pudingové koláče
Výborné kysnuté koláče s bohatou plnkou. Takejto dobrote odolá málokto :-)

Pudingové taštičky a hrebene
Výborná sladká pochúťka na raňajky, desiatu, olovrant, na cesty alebo do školy.

Mäkučké jablkové koláče z cesta z chladničky
Ľahučké, mäkké kysnuté koláče so šťavnatou jablkovou plnkou. Na tieto skvelé koláče si môžete zamiesiť už vopred a až na druhý deň piecť....

Jablková maškrta podľa Lucie Okoličányovej
Pre zdravý život je potrebné sa zdravo aj stravovať. V tomto videu vám prezidentka Slovenskej asociácie...

Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies
Cookies robím kľudne aj dva razy týždenne - robím ich vždy inak, s málo cukrom, množstvom semienok a/alebo orieškov, a pridám nejaké tie hrozienka či iné sušené ovocie....

Uzavretá pizza
Skvelé slané múčne jedlo trocha v inej podobe. Kombinácia syra, cesnaku, masla a bazalky je jednoducho úžasná!...

Chlebové placky s medvedím cesnakom a so syrom
Pomaly začína sezóna medvedieho cesnaku, ktorý mám veľmi rada. Chcem sa s vami podeliť o...

Bezlepkové gápeľské koláče
Pripravíme kvások zo 100 ml vlažného mlieka alebo vody, cukru a droždia, ktorý necháme približne...

3 rýchle nátierky z jedného základu
Dochádzajú vám nápady na raňajky, alebo máte dilemu, čím ponúknuť návštevu? Vyskúšajte tieto fantastické nátierky, ktoré pripravíte z jedného základu....

Úžasné domáce rožky (Salzstangerl)
Kto by nemal rád čerstvé rožky na raňajky? S chrumkavou kôrkou a jemnou striedkou?...

Špenátová roláda
Privítajte jar farebnou špenátovou roládou, ktorá spestrí váš veľkonočný stôl.

Koláče z kysnutého cesta
Nuda, nerozhodnosť a maškrtný jazyk sú vinovaté za tento recept poskladaný zo štyroch...

Kysnutý medovo-orechový veniec
Výborný koláč s jemným cestom a vláčnou medovou plnkou. Je veľmi jednoduchý a pritom efektný svojím výzorom :-)...

Bezlepkové šišky
Bezlepkové šišky chutia božsky. Nepotrebujete fašiangové obdobie, aby ste si ich mohli s radosťou vychutnať, tieto si budete pripravovať po celý rok....

Ementálsky šalát
Ementálsky šalát podľa ČSN 60904 z roku 1962. Jeden tu už je, ale tento recept...

Racúchy
Je to recept môjho obľúbeného poľského kuchára. Sú to v podstate lievance ale minimálne v poľských...

Tvarohovo-cibuľové poača (Poğaça)
Tvaroh a cibuľa je pre mňa jedna z najchutnejších kombinácií, ktoré sa používajú ako plnka do böreku, poača, alebo aj do çökelikli :-)...

Bezlepkové maslové croissanty
Pripravíme si kvások - zmiešame 100 ml vlažného mlieka/vody s cukrom a droždím a necháme približne 10...

Lososová nátierka
Z ingrediencií potrebných na klasický lososový bagel z New Yorku som urobil nátierku.

Hrnčekové pečené buchty s lekvárom
Dnešné pečené buchty, pochúťka pre veľkých aj malých. Naozaj jednoduchá príprava, vhodné pre deti...

Moravské koláče
Do časti teplého mlieka nadrobíme droždie, pridáme lyžičku hladkej múky, cukru a riadne premiešame...

Jemné tvarohové sočni (sočniky)
Mäkké linecké cesto a jemná tvarohová plnka. Tento koláčik pochádza z tradičnej ruskej kuchyne, veľmi bol obľúbený v časoch ZSSR, našli by ste ho všade, v cukrárňach, bufetoch aj školskej jedálni....