Bezlepkové lekvárové koláče
Bezlepkové lekvárové koláče

Bezlepkové taštičky z lístkového cesta

novalim - fotkanovalim, 27. decembra 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové taštičky z lístkového cesta
Foto: novalim

Bezlepkové taštičky z lístkového cesta si pripravíte veľmi jednoducho. Nemusíte sa báť, náš recept na lístkové cesto je super jednoduchý a určite sa vám Zobraziť celý popisBezlepkové taštičky z lístkového cesta si pripravíte veľmi jednoducho. Nemusíte sa báť, náš recept na lístkové cesto je super jednoduchý a určite sa vám podarí. Vyskúšajte si upiecť tieto chutné taštičky a naplňte ich svojím obľúbeným lekvárom.
Zdroj: www.novalim.sk

30 + chladenie minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

125 g
125 g
125 g
 štipka
Na plnenie:
 (napr. ríbezľový)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené tuhé maslo, studený tvaroh a lyžicou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka, cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme ho do chladničky. Bezlepkové lístkové cesto by malo v chlade odpočívať aspoň 3-4 hodiny, pokojne však aj cez noc.

  2. 2

    Dobre vychladené cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezgluténovou múkou Promix UNI. Odporúčame nechať cesto o hrúbke asi pol centimetra. Cesto potom pomocou radielka nakrájame na štvorce veľkosti asi 6×6 cm.

  3. 3

    Do stredu každého štvorca dáme malú lyžičku tuhého lekváru a protiľahlé dva špice v strede nad lekvárom dobre stlačíme, aby taštičky držali. Koláčiky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Bezlepkové taštičky z lístkového cesta pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 200 stupňoch teplovzdušných (ventilátor) asi 15 minút, prípadne trochu viac.

  4. 4

    Z jednej dávky tohto bezlepkového lístkového cesta vyvaľkáme plát asi ako pri rolovanom lístkovom ceste z obchodu. Bezlepkové taštičky necháme po dopečení vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom. Najlepšie chutia čerstvé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia