Bezlepková vianočka bez kysnutia
Foto: novalim
Aj vám sa pri spomienke na raňajky z detstva vybaví vôňa čerstvej vianočky s kakaom? Z našej bezlepkovej zmesi Promix PK
špeciál sa ju Zobraziť celý popisAj vám sa pri spomienke na raňajky z detstva vybaví vôňa čerstvej vianočky s kakaom? Z našej bezlepkovej zmesi Promix PK
špeciál sa ju podarí upiecť aj začiatočníkom. Trik je v tom, že táto vianočka nepotrebuje kysnúť. Našou tajnou prísadou, ktorá
zaručí jej nadýchanosť je tvaroh. Bez dlhého kysnutia si ju môžete na raňajky rýchlo upiecť aj vy.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
250 g |
|
110 g |
|
10 PL |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame tvaroh, mlieko, olej a vaječný žĺtok. K uvedeným prísadám potom pridáme vanilkový cukor a nastrúhanú kôru z citróna a potom po troche vmiešavame preosiatu bezlepkovú múku Promix PK špeciál spolu s práškovým cukrom a kypriacim práškom. Vymiesime kompaktné cesto.
- 2
Ak chceme jednu veľkú vianočku, cesto rozdelíme na minimálne 4 pruhy a tie zapletieme do tvaru vianočky. Pruhy si uložíme vedľa seba zvislo a hore všetky štyri spojíme, aby držali spolu. Pletieme tak, že pravý krajný pruh cesta podložíme popod druhý, potom ponad tretí a popod štvrtý. A pokračujeme opäť sprava rovnakým spôsobom, až sa dostaneme na koniec cesta a tam pruhy stlačíme dokopy, aby držali spolu.
- 3
Ak chceme dve menšie vianočky, cesto rozdelíme na dve rovnaké polovice a s každou postupujeme ako je uvedené vyššie. Upletené vianočky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami.
- 4
Pečieme ich v dobre rozohriatej rúre na 180 °C teplovzdušného režimu (vrtuľa) asi 20 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvo upečené. Vianočka bez kysnutia sa dá aj dobre zmraziť (ideálne hneď po dopečení a vychladnutí).
Tiež bezlepková vianočka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu