Bezlepková vianočka
Bezlepková vianočka

Bezlepková vianočka bez kysnutia

novalim - fotkanovalim, 17. decembra 2021. Komerčný recept.
Bezlepková vianočka bez kysnutia
Foto: novalim

Aj vám sa pri spomienke na raňajky z detstva vybaví vôňa čerstvej vianočky s kakaom? Z našej bezlepkovej zmesi Promix PK špeciál sa ju Zobraziť celý popisAj vám sa pri spomienke na raňajky z detstva vybaví vôňa čerstvej vianočky s kakaom? Z našej bezlepkovej zmesi Promix PK špeciál sa ju podarí upiecť aj začiatočníkom. Trik je v tom, že táto vianočka nepotrebuje kysnúť. Našou tajnou prísadou, ktorá zaručí jej nadýchanosť je tvaroh. Bez dlhého kysnutia si ju môžete na raňajky rýchlo upiecť aj vy.
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
250 g
110 g
10 PL
6 PL
1 ks
1 bal.
1 bal.
z 1/2 citróna
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame tvaroh, mlieko, olej a vaječný žĺtok. K uvedeným prísadám potom pridáme vanilkový cukor a nastrúhanú kôru z citróna a potom po troche vmiešavame preosiatu bezlepkovú múku Promix PK špeciál spolu s práškovým cukrom a kypriacim práškom. Vymiesime kompaktné cesto.

  2. 2

    Ak chceme jednu veľkú vianočku, cesto rozdelíme na minimálne 4 pruhy a tie zapletieme do tvaru vianočky. Pruhy si uložíme vedľa seba zvislo a hore všetky štyri spojíme, aby držali spolu. Pletieme tak, že pravý krajný pruh cesta podložíme popod druhý, potom ponad tretí a popod štvrtý. A pokračujeme opäť sprava rovnakým spôsobom, až sa dostaneme na koniec cesta a tam pruhy stlačíme dokopy, aby držali spolu.

  3. 3

    Ak chceme dve menšie vianočky, cesto rozdelíme na dve rovnaké polovice a s každou postupujeme ako je uvedené vyššie. Upletené vianočky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami.

  4. 4

    Pečieme ich v dobre rozohriatej rúre na 180 °C teplovzdušného režimu (vrtuľa) asi 20 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvo upečené. Vianočka bez kysnutia sa dá aj dobre zmraziť (ideálne hneď po dopečení a vychladnutí).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia