Vajíčková nátierka na bezlepkovom toastovom chlebíku
Foto: novalim
Rýchla večera alebo chutné raňajky? Vajíčková nátierka je obľúbená klasika, ktorá sa dobre hodí aj na bezlepkový chlieb.
Vyskúšajte ju s bezlepkovým chlebom Zobraziť celý popisRýchla večera alebo chutné raňajky? Vajíčková nátierka je obľúbená klasika, ktorá sa dobre hodí aj na bezlepkový chlieb.
Vyskúšajte ju s bezlepkovým chlebom z našej ponuky. V ponuke máme svetlý, tmavý alebo ľanový Linsi. Stačí ich len otoastovať
do chrumkava, natrieť nátierkou a podávať s čerstvou zeleninou alebo šalátom.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. (svetlý, tmavý alebo Linsi) |
|
1 bal. (alebo listy špenátu) |
|
Na nátierku: | |
3 ks uvarené natvrdo |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Uvarené a vychladnuté vajcia nakrájame na malé kúsky alebo roztlačíme vidličkou. Pridáme maslo, horčicu a vymiešame spolu na hladkú nátierku. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 2
Bezlepkový chlieb opečieme v hriankovači, natrieme nátierkou a ozdobíme mikrobylinkami.
Tiež vajíčková nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu