Moravské koláčiky z tvarohového cesta
porcií
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g (+ cca 30 g ak by bolo cesto lepivé) |
|
| 50 g |
|
| 250 g |
|
| 2 ks |
|
| 4 PL |
|
| 1 bal. |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 125 g (čučoriedky) |
|
| Posýpka: | |
| 40 g |
|
| 30 g (izbovej teploty) |
|
| 20 g |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie. Malo by vzniknúť nelepivé cesto. Ak sa tak nestalo, postupne pridávame múku (cca tých 30 g).
- 2
Cesto vyvaľkáme na 1cm hrubý plát a vykrajujeme kolieska, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ja som použila pohár s priemerom 9 cm a vyšlo mi 16 ks. Radšej nechajte medzi nimi väčšine medzery, lebo trocha narastú. Na jeden plech sa mi ich zmestilo 9 ks.
- 3
Do každého kolieska spravíme jamku (napr. tak, že dnom poldecáka jemne zatlačíme do stredu cesta), ale necháme cca 0,5 cm široký okraj. V malej miske zmiešame žĺtok s 1 ČL mlieka a touto zmesou potrieme okraje.
- 4
Pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín a naplníme ňou jamky. Na to poukladáme čučoriedky. Trošku ich môžeme zatlačiť do plnky, aby moc netrčali.
- 5
Ako posledné v miske zmiešame suroviny na posýpku, ktorou posypeme vrch koláčikov.
- 6
Takto pripravené moravské koláčiky dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20-25 minút.
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









dakujem velmi pekne :) a urcite treba vyskusat. Su jednoduche a naozaj chutne :)