Moravské koláčiky z tvarohového cesta
Foto: jankadomka
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g (+ cca 30 g ak by bolo cesto lepivé) |
|
50 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 bal. |
|
125 g (čučoriedky) |
|
Posýpka: | |
40 g |
|
30 g (izbovej teploty) |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie. Malo by vzniknúť nelepivé cesto. Ak sa tak nestalo, postupne pridávame múku (cca tých 30 g).
- 2
Cesto vyvaľkáme na 1cm hrubý plát a vykrajujeme kolieska, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ja som použila pohár s priemerom 9 cm a vyšlo mi 16 ks. Radšej nechajte medzi nimi väčšine medzery, lebo trocha narastú. Na jeden plech sa mi ich zmestilo 9 ks.
- 3
Do každého kolieska spravíme jamku (napr. tak, že dnom poldecáka jemne zatlačíme do stredu cesta), ale necháme cca 0,5 cm široký okraj. V malej miske zmiešame žĺtok s 1 ČL mlieka a touto zmesou potrieme okraje.
- 4
Pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín a naplníme ňou jamky. Na to poukladáme čučoriedky. Trošku ich môžeme zatlačiť do plnky, aby moc netrčali.
- 5
Ako posledné v miske zmiešame suroviny na posýpku, ktorou posypeme vrch koláčikov.
- 6
Takto pripravené moravské koláčiky dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20-25 minút.
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem velmi pekne :) a urcite treba vyskusat. Su jednoduche a naozaj chutne :)