Zelenina v bešamele s vajcami
Zeleninu nakrájame na drobné kúsky, zalejeme ju trochou vriacej vody a dusíme domäkka. Z masla...
Brokolica so strúhankou a maslom
Brokolicu rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody. Sparíme ju narýchlo a vodu scedíme....
Karfiol s kečupom a cesnakom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...
Karfiol na smotane
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme papriku, prilejeme trochu vody, pridáme karfiol rozobratý na ružičky,...
Dusená cuketa na cesnaku
Na panvici rozpálime trochu olivového oleja, pridáme na tenko nakrájanú cuketu a podusíme ju pár minút,...
Zapekaný nákyp zo zemiakov a brokolice
Uvarené zemiaky očistíme a nakrájame. Brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky a povaríme ich v osolenej vode....
Domáca becherovičkovičkovica
Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou. sk po holej...
Pivový likér
Dostala som niekedy dávno recept na likér z čierneho piva, tu je... Aj čučoriedkový niekde mám....
Dusená kapusta
Dusená kapusta vhodná hlavne k pečenej kačici a húske spolu s lokšami.
Zemiaky a`la bzučko
Male zemiaky uvarime v supke. Ked vychladnu nakrajame ich na platky. Janske sklo vymastime maslom...
Varená jablková torta
Tak torta sa volá varená pre to, lebo sa nepečie ale zato tá jablková plnka...
Mrkvové muffiny
Tieto muffiny chutia naozaj výborne a navyše nie sú príliš kalorické, pretože obsahujú zdravú mrkvičku, ...
Letný guláš
Leto je nenávratne preč a čo takto si ho pripomenúť takouto jednoduchou ľahkou polievkou, ktorú sme...
Voňavý jablkový koláč
Rýchly jablkový koláč z lístkového cesta, po ktorom vám bude celý byt nádherne voňať po jablkách,...
Tvarohová nátierka
Tvaroh rozmiešame, pridáme všetky prísady najemno postrúhame (mrkvu, uhorky, aj vajce).
Šľahačková roláda
Nadýchaná kakaová roláda so šľahačkou, pre mojich maškrtníkov je to 5 minútová záležitosť, preto ju...
Vianočné oblátky
Blíži sa čas Vianoc, ktorý je u nás už roky spojený s pečením vianočných oblátok...
Bryndzové pirohy
Najlepšie cesto na pirohy: Použijeme ružové zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a nechali odstáť...
Maďarská pivná nátierka z ovčieho syra
Nátierku pripravujeme z masla a syra, ktoré majú izbovú teplotu.
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
Špargľa na maďarský spôsob
Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, do ktorej pridáme kocku cukru a dáme odkvapkať na...
Slivkové knedle
Uvarené, olúpané a prelisované zemiaky premiešame najprv s vajcom, potom s trochou husacej masti. Potom...
Broskyňový piškót Towers
Zo surovín na piškótu si vypracujeme cesto. Vylejeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri...
Pečené halušky s krémom
Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť...
Domáca nugeta
Keďže som na sladké, /aj dobré mäsko - som jednoducho všežravec/, ale sladké asi naj, ...