Krapne
Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 8. januára 2010
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 8. januára 2010
Postup
-
1
Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme kvások z droždia, cukor, soľ, krupicovú múku, žĺtky, sneh, vanilínový cukor a všetko spolu vymiesime na polotuhé cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť na tmavom teplom mieste asi 30 až 40 minút.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a kovovými formičkami vykrajujeme rozličné tvary, ktoré vyprážame v horúcom tuku. Vypražené krapne obaľujeme v práškovom, vanilínovom a škoricovom cukre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu