Krapne

Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 8. januára 2010

Suroviny

3-4 ks
1 kocka
1-2 PL
1/2 kg
3-4 ks
1 balíček




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme kvások z droždia, cukor, soľ, krupicovú múku, žĺtky, sneh, vanilínový cukor a všetko spolu vymiesime na polotuhé cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť na tmavom teplom mieste asi 30 až 40 minút.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a kovovými formičkami vykrajujeme rozličné tvary, ktoré vyprážame v horúcom tuku. Vypražené krapne obaľujeme v práškovom, vanilínovom a škoricovom cukre.

Diskusia k receptu