Pórová polievka s drožďovými knedličkami
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácií Erdödyho paláca v Bratislave, 7. januára 2010
šéfkuchár reštaurácií Erdödyho paláca v Bratislave, 7. januára 2010
Foto: Z knihy Šéfkuchár v paláci od vyd. Ikar
4
porcie
porcie
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 PL |
|
1 šálka |
|
300 ml |
|
500 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Drožďové knedličky: | |
1 ks |
|
trocha |
|
4 balíčky |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Očistený pór nakrájame na kolieska a orestujeme na masle. Zalejeme vínom, vývarom a smotanou. Osolíme, ochutíme čerstvo pomletým korením a varíme asi 20 minút, kým pór úplne nezmäkne. Do hotovej polievky nakoniec nastrúhame trošku muškátového orieška.
- 2
Drožďové knedličky: Ošúpanú šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Preložíme do misy, pridáme rozdrobené droždie, vajce a rozotrený cesnak. Osolíme, ochutíme korením a premiešame. Do zmesi prisýpame strúhanku, až kým nevznikne pevná hladká hmota. Z nej potom vytvarujeme malé knedličky, vhodíme ich do vriacej vody a varíme asi 10 minút.
- 3
Náš tip: Drožďové knedličky sa výborne hodia aj ku krémovej karfiolovej či brokolicovej polievke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu