Karamelovo-škoricové slimáky fotorecept

egreska - fotkaegreska, 8. januára 2010
Karamelovo-škoricové slimáky (fotorecept)
Foto: egreska
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

CESTO:
1 3/4  šalky
1 1/2  čl
1/2 čl
4
1/2  šalky
1/2  šalky
7 šalok
KARAMELOVA VRSTVA:
6 PL
1/2  šalky
1/2  šalky
ŠKORICOVA PLNKA:
4 pl
1/4  šalky
1 pl
1/2  šalky




Postup

  1. 1

    CESTO sa robí den vopred,vtedy je lepšie. Miesi sa len kratučko,je fantasticke,a skladuje sa v chladničke .Vydrži aj 4 dni.Daju sa z neho robit buchty,zaviny,kolače,čokolvek...Odporučam robiť z POLOVIČNEJ DAVKY .(vyjde to na jeden plech.)

  2. 2

    .Takze ak mate pekarničku,šupnite to všetko tam,ak nie tak v miske zmiešame vajička,vodu,med,rozpustene maslo,drozdie a sol.Dobre premiešame varechou a pridame muku a miešame dokym vidime suchu muku.Misku uzavrieme a šup do chladničky.V den ked sa rozhodnete piect,cesto z chladničky vyberte a nechajte v kuchyni.(stači 1 hodinu pred pečenim).PLNKA:všetko spolu zmiešame.KARAMELOVA VRSTVA: takisto všetko zmiešame.

  3. 3

    Pomučime si dosku a cesto vyvalkame na obdlznik alebo oval,potrieme plnkou a skrutime ako roladu.Nakrajame.

    Karamelovo-škoricové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Karamelovu vrstvu nasypeme do pekača a rovnomerne rozmiestnime.

    Karamelovo-škoricové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na nu poukladame slimačiky,a nechame ešte 1/2 hodinu podkysnut.

    Karamelovo-škoricové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 180 st asi 35 min.Ešte som zabudla dodat ze po upečení to treba z pekača vybrat,lebo ked ten karamel vychladne ,potom to ide tazko..

    Karamelovo-škoricové slimáky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

zdezda
:-))))) mňaaaaaam, my im hovoríme "osie hniezda", na toľko múky som dala 1 kocku(42g) droždia a boli super! Ty si dávala instantné?
egreska
ak nemam čerstve tak davam instantne..to mam vždy v zasobe :-0 su to take osie hniezda ale trošku inak..som rada že si vyskušala :-D
egreska
chi chi..to ja mám z toho ešte vačšiu radost ako vy :-/ fakt ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia