Mama bola parádna kuchárka a šišky robila s kopou masla, žĺtkov a rumu. Boli s marhuľovým džemom, do červena upražené, s malými dieročkami v Zobraziť celý popisMama bola parádna kuchárka a šišky robila s kopou masla, žĺtkov a rumu. Boli s marhuľovým džemom, do červena upražené, s malými dieročkami v ceste a mohlo ju poraziť, keď som ich nechcela jesť. Ja som milovala šišky kúpené za korunu a päťdesiat halierov, ktorých stred tvorila jedna veľká diera a navrchu bola marmeláda. Pre tých, ktorí tiež majú radi takéto ľahké šišky, sem píšem tento recept.
príprava
Postup
-
1
Cesto pripravujeme deň vopred večer. Droždie rozdrobíme a zmiešame s múkou a soľou. Pridáme ostatné prísady (mlieko studené) a vypracujeme cesto. Vložíme do väčšej nádoby (my jej hovoríme vandlík), prikryjeme a vložíme do chladničky. Necháme stáť do druhého dňa (v chladničke vydrží až osem dní, ale pravda je, že jeho kvalita sa znižuje).
- 2
Na druhý deň vyberieme, rozvaľkáme, vykrajujeme šišky a vyprážame. Sú veľmi dobré, na povrchu chrumkavé, ale vnútri s väčšími dierami, ľahučké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nepochopila som, prosím o upresnenie, chcem v sobotu piecť, vyskúšať recept.
Ďakujem
pravda.sk/recepty/langose-ako-od-balatonu/4057-recept.html