Foto: rajcinka
Tento recept obľubujú hlavne moje deti a vždy zmizne skoro z chladničky
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli, potom postupne pridáme cukor a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a strúhankou. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý trošku potrieme olejom. Rovnomerne rozložíme posekané orechy a rozotrieme cesto. Dáme upiecť do ružova.
- 2
Z 1 l mlieka trochu odlejeme a zvyšok dáme variť s 9 žĺtkami a 9 PL kryštálového cukru. V ostatnom mlieku rozmiešame puding. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme ochladnúť vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí postupne pridávame k maslu. Dobre vyšľaháme. Krém rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao.
- 3
Piškótový korpus obrátime orechovou stranou nahor a potom potrieme tenkou vrstvou nutely. Potom kladieme kôpky krému, striedame biely a kakaový, tak aby vznikla šachovnica. Nakoniec krém vidličkou premiešame, tak aby vznikla mramorová vzorka. Na krém rozotrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme kakaom. Dáme dobre vychladiť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ivet
Začali sme plnkou to bolo ešte v pohode. Ale už pri ceste bol problém. Píšete PRIDÁVAME CUKOR K SNEHU problém AKÝ CUKOR???? Keď všetok sa dal do pudingu?
Ďalší problém bol pri pečení. Vôbec nepíšete aká má byť hrúbka cesta. A pri 160 C a 10 min. pečenia nebol vôbec upečený. To ste piekli v akej trúbe???
Inac otazka znela aky cukor do snehu a nie do pudingu.
Dost by ma zaujimalo ci sa cesto niekomu upieklo za desat minut na 160 C.
Bolo to v komentoch vyššie vytýkané, náprava nejak nenastala, preto som reagovala tak. Škoda, lebo to môže byť fakt výborný zákusok.
A @kukulienka prepáč, ale tvoj komentár mi pripadá ako závisť.
Sú tu tzv. "prefekcionisti/ky". Mňa tiež dakedy dááávno zvozili za to, že som pri klobásach neuviedol, koľko papriky som do nich dal, koľko rasce, soli, korenia a pod. Napísal som "podľa chuti" - osudová chyba :D.
Podľa mňa keď niekto nevie variť, nepomôže mu ani svätená voda, kto variť vie, vie si pomôcť. Sem-tam aj hlavou. Tí, menej zdatní, to musia mať "polopatisticky" na papieri, inak sa z toho "nevysomária". Ideálne v 45. bodoch s fotkami...
Inak, keď vymyslíš svoje vlastné jedlo, tak ho prakticky varíš-pečieš bez receptu ;)
Jozka ani ja som k roláde nedával fotky, ako vykosťujem kura, ako meliem mäso,... Fotky nie sú všetko ;)
Tu: 18. mája 2011 o 08:26
Asi 2 pl
a extra SUROVINY NA PLNKU !!!