Indická šošovicová polievka s karí a pečenými jablkami
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácií Erdödyho paláca v Bratislave, 7. januára 2010
šéfkuchár reštaurácií Erdödyho paláca v Bratislave, 7. januára 2010
Foto: Z knihy Šéfkuchár v paláci od vyd. Ikar
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak na tenké plátky. Dve jablká zabalíme do alobalu a dáme piecť asi na 20 minút do rúry rozohriatej na 200 °C. Cibuľu s cesnakom orestujeme na rozohriatom oleji, pridáme kurkumu a karí, šošovicu, ktorá bola cez noc namočená vo vývare, a zalejeme kuracím vývarom.
- 2
Varíme asi 30 minút, až kým šošovica nie je úplne rozvarená. Pridáme ošúpané pečené jablká zbavené jadrovníka a všetko spolu nahladko rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a korením. Podávame s opraženými kockami jabĺk a môžeme ju zjemniť kyslou smotanou.
- 3
Náš tip: Cesnak sa dá ľahšie ošúpať, ak ho predtým namočíme na 30 minút do vlažnej vody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dufam, ze som autora neurazila.