Cesnaková polievka s citrónom
šéfkuchár reštaurácií Erdödyho paláca v Bratislave, 7. januára 2010
Foto: Z knihy Šéfkuchár v paláci od vyd. Ikar
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci na rozohriatom olivovom oleji speníme cesnak nakrájaný na tenké plátky a nadrobno pokrájanú šalotku. Zalejeme vývarom a pridáme citrónovú šťavu, zemiaky pokrájané na kocky a nakrájanú bielu časť póru. Osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút, až kým zemiaky nie sú takmer úplne mäkké.
- 2
Pridáme zvyšok póru a varíme 10 minút. Nakoniec vmiešame ošúpané pistácie a polievku dôkladne rozmixujeme. Pridáme smotanu a prípadne zriedime aj trochou vývaru. Necháme prejsť varom a potom rýchlo schladíme.
- 3
Podávame s plátkom citróna a maslovými krutónmi: Zo staršej bagety alebo sendviča okrájame kôrku, striedku nakrájame na kocky a opečieme ich na pretavenom masle dozlata.
- 4
Náš tip: Polievku môžete pripraviť aj bez citrónovej šťavy a podávať teplú s opečenou slaninkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu