Fánky

Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 8. januára 2010
Fánky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

30 dkg
3 ks
1 KL
 štipka
2 PL
1 KL
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Všetky prísady zmiešame a vyvaľkáme cesto približne na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme kosoštvorce.

  2. 2

    Do ich stredu nožom urobíme zárez a vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista.

  3. 3

    Vypražené obalíme v cukre a vanilke.

Diskusia k receptu

121953
Mám niekoľko receptov na fánky, ale vyskúšam aj tento.
verka1
neskúšajte, tvrdé, nedobré. Som sklamaná
cistinka
jaj....v recepte chýba isto dajaká surovina....teda nejaký tuk :-))
sandratamer
Máte pravdu, chýbal tam tvaroh.
Ospravedlňujeme sa, pravdepodobne išlo o technickú chybu pri ukladaní - tento problém sa už rieši.
isar
V tých na obrázku tvaroh nechýba - je ho vidno, tie tmavšie, hnedé fliačiky. Pozdáva sa mi recept, lebo mám vždy dosť tvarohu doma. Skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia