Pasírovaná cibuľnačka so šampiňónmi

redakcia - fotkaredakcia, 8. januára 2010

Suroviny

4 ks
2 ks
3 PL
5 ks
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme. Potom ju zaprášime hladkou múkou a chvíľku restujeme. Zalejeme studenou vodou, poriadne prešľaháme a necháme 20 minút variť.

  2. 2

    Následne všetko rozmixujeme alebo prepasírujeme cez jemné cedidlo, vložíme na kocky nakrájané zemiaky a osobitne urestované huby a polievku dovaríme.

  3. 3

    Na zjemnenie na konci pridáme smotanu. Ozdobíme kolieskami červenej cibule, pažítkou a posekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

Vymazať
miska211
Nemám nič proti cibuli, ale termín "cibuľnačka" sa mi teda nepáči - čo máte proti Cibuľovej polievke?
Vymazať
stefanus191
suhlasim s miskou211, ten nazov je poslovenceny cesky vyraz, podobne ako " cesnecka "... tiez by pasovalo Cesnakova polievka, ze??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia