Bulgurové rizoto s tofu syrom

avanka - bez fotkyavanka, 8. januára 2010
Bulgurové rizoto s tofu syrom
Foto: avanka

Tento recept možno nie je priveľmi vábny na pohľad, ale oriešková chuť bulguru vás isto dostane.....je to fantastické jedlo, prípravou variabilné na mnoho spôsobov, Zobraziť celý popisTento recept možno nie je priveľmi vábny na pohľad, ale oriešková chuť bulguru vás isto dostane.....je to fantastické jedlo, prípravou variabilné na mnoho spôsobov, podľa toho, čo práve máte doma

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 g
150 g
1 ks
200 g
100 g
250 g
1 ks

Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme tofu pokrájané na malé kocky a opekáme do chrumkava.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme bulgur. Do misky s vrchnákom (ja som použila misku rýchlokysku) dáme hrnček bulguru a 2 hrnčeky vriacej vody, zakryjeme a na 15 minút odložime, aby sa bulgur napučal.

  3. 3

    Do opečeného tofu pridáme baby karotku, pokrájaný ružičkový kel, brokolicu, chvíľočku podusíme, a nakoniec primiešame pokrájanú cuketu a listový špenát, ja som mala baby z Tesca.

  4. 4

    Podusíme tak cca 5 minút, vmiešame bulgur, osolíme, okoreníme, pridáme sojovu omacku, tofu bez nej akosi nie je tofu, a môžeme papať. Podávame zasypané strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

uschi
Bulgur som ešte nikdy neskúsila, ale tvoj jednoduchý recept má tendenciu presvedčiť ma, že by som ho asi vyskúšať mala. Nemyslím si, že vyzerá nevábne, práve naopak. Na panvici to už netreba podliať nejakým vývarom?
sovka62
Mám viac receptov, kde sa uvádza bulgur, ale ešte som ho nikde nenašla. Kde sa dá kúpiť?
bozulka
Bulgur dostat kupit v marketoch alebo urcite v BIO.Stoji nieco nad 2 eura.
avanka
Ushi, netreba to podlievat nicim, lebo zeleninu chceme mat chrumkavu a mrazena zelenina si trochu pusti vodu

Zaujímavé video z archívu TV Varecha