prazdny

Škvarkové pagáče

Bravčové mäso

Robievam ich rada, vždy si spomeniem na starkú, od ktorej pochádza recept. Pagáče môžeme...

prazdny

Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska

Národné jedlá EÚ

Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...

prazdny

Vajíčkový chlieb s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Ešte stále máme sezónu medvedieho cesnaku. Môj príspevok nepovažujem za recept. Skôr len ako inšpiráciu...

prazdny

Bravčová panenka na špargľovom rizote

Bravčové mäso

V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...

prazdny

Vývar z teľacích kostí

Večera

Je to doma vyrobený polotovar. Využitie je variabilné. Ako aj obmieňanie prísad a korenín...

prazdny

Orechovo-maková bábovka bez múky

Koláče

Tak kto si dá orechovo-makovú bábovku bez múky?

prazdny

Cvikla s chrenom

Bezmäsité jedlá

Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie...

prazdny

Pizza rožky

Večera

Tieto rožky sú vhodné pre všetkých, ktorí majú rady pizzu.

prazdny

Špargľou plnený quiche

Večera

Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.

prazdny

Pastiersky koláč so šošovicou

Bezmäsité jedlá

Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z...

prazdny

Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska

Národné jedlá EÚ

Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...

prazdny

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Cestoviny

V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...

prazdny

Roláda Eclair

Dezerty

Táto roláda je taký pokušiteľ... Keď je v chladničke, tak vás stále niečo pokúša, ...

prazdny

Plnené mušličky

Dezerty

Tieto koláčiky sú vhodné na sviatky, ale aj oslavy. Trocha práce, ale zvládne to aj...

prazdny

Čučoriedkovo-smotanová torta

Torty

Jednoduchý bublaninový piškótový základ s mojím obľúbeným smotanovo-jogurtovým krémom - u nás už klasika na každú príležitosť....

prazdny

Banánová bábovka s malinami

Koláče

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme roztopené (nie horúce) maslo, banány roztlačené vidličkou (3 väčšie...

prazdny

Hermelínový šalát

Šaláty

Recept na využitie syra s bielou plesňou, jednoduchý a chutný šalát.

prazdny

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty

Národné jedlá EÚ

Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

prazdny

Francúzsky makový krémeš

Dezerty

Tento krémeš je fantastický, odporúčam ho vyskúšať.

prazdny

Špagety di Fabio

Cestoviny

Jeden mamin taliansky priateľ ma raz naučil úžasný a rýchly recept na špagety. A keďže ja...

prazdny

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami

Večera

V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

prazdny

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom

Hlavné jedlá

Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

prazdny

Griki - národné jedlo Lotyšska

Národné jedlá EÚ

Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...

prazdny

Podlesníky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

prazdny

Jablková bábovka s vlašskými orechmi

Koláče

Ahojte, veľmi rada pečiem bábovky a čo najviac milujem sú hrnčekové recepty a najlepšie ak je...

prazdny

Mulgipuder – národné jedlo Estónska

Národné jedlá EÚ

Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...

prazdny

Bulgur so špargľou a s olivami

Bezmäsité jedlá

Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...

prazdny

Orechová vianočka

Koláče

Takúto vianočku si môžete upiecť hocikedy aj na raňajky.

prazdny

Bao buns s hovädzím bulgogi

Hovädzie mäso

Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...

prazdny

Pavlova torta s citrónom, levanduľou a medom

Torty

Pavlova je jedným z mojich najobľúbenejších dezertov. Je jednoduchá, rýchla a mám pocit, že...

prazdny

Pečené zemiaky so slaninkou

Večera

Recept ma oslovil, objavila som ho v kalendári na tento rok.

prazdny

Kysnutý makový koláč - chryzantéma

Koláče

Koláč z rýchleho kysnutého cesta, s ktorým sa pracuje hneď. O čo viac času ušetríme...

prazdny

Pistáciové kivi rezy so šľahačkou

Dezerty

Opäť jeden recept, ktorý som si sama poskladala podľa svojej fantázie. Korpus je z pistáciového...