Brownies s čokoládovou ganache

blissofplants - fotkablissofplants, 16. marca 2021
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
50 g
30 g
1 ČL
Ganache:
50 g
2 PL
40 g
60 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Datle namočíme na 10 minút do vriacej vody a scedíme.

  2. 2

    Mandle a lieskové orechy rozmixujeme v mixéri na malé kúsky. Vyberieme z mixéra.

  3. 3

    Do prázdneho mixéra dáme datle spolu s vanilkovým extraktom a kakaovým práškom a rozmixujeme. Do mixéra pridáme už rozmixované mandle a orechy a ešte raz všetko spolu rozmixujeme kým nezískame hmotu s lepkavou konzistenciou.

  4. 4

    Zmes zatlačíme na dno formy (môže byť forma na banánový chlebík, 16x12 cm), schladíme kým pripravíme ganache.

  5. 5

    Ganache: Všetky ingrediencie na čokoládovú ganache zohrejeme vo vodnom kúpeli a vymiešame do jednej zmesi. Necháme 10 minút odpočívať.

  6. 6

    Ganache nalejeme na datľové brownies a necháme v mrazničke pol hodinu alebo kým brownies nestuhne. Nakrájame a ozdobíme kúskami lieskových orieškov.

Diskusia k receptu

janger
Strasne by mi to chutilo! Velmi pritazlivo vyzeraju. Len sa zahryznut. A potom este jeden a este jeden.....:-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia