Šošovicové fašírky
Miloš Mikuš
vedec s vareškou a kalichom vína, 14. marca 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, 14. marca 2021
Foto: Miloš Mikuš
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 strúčiky |
|
1 ks veľká |
|
3 ks (jedno na obalenie) |
|
podľa potreb |
|
2 PL (alebo koriandrová) |
|
2 štipky |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Šošovicu necháme 1 až 2 hodiny napučať vo vode. Potom ju varíme s rascou, cesnakom a pokrájaným zemiakom bez soli domäkka (asi polhodinu). Osolíme až na záver. Uvarenú šošovicu scedíme.
- 2
Cibuľu pokrájame nahrubo a pomaly opražíme na 1 PL masti až do hneda. Opečenú cibuľu aj s masťou, nasekanú vňať a olej pridáme k scedenej šošovici a dohladka rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Pridáme 2 vajcia a zahustíme strúhankou.
- 3
Pomocou dvoch lyžíc zo zmesi vytvárame guľky, do ktorých vkladáme kúsky syra. Obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke a vyprážame na masti.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu