Šošovicové fašírky
Šošovicové fašírky

Šošovicové fašírky

Miloš Mikuš
vedec s vareškou a kalichom vína, 14. marca 2021
Šošovicové fašírky
Foto: Miloš Mikuš
60 minút
príprava

Suroviny

100 g
100 g
100 g
3 strúčiky
1 ks veľká
3 ks (jedno na obalenie)
podľa potreb
2 PL (alebo koriandrová)
2 štipky
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šošovicu necháme 1 až 2 hodiny napučať vo vode. Potom ju varíme s rascou, cesnakom a pokrájaným zemiakom bez soli domäkka (asi polhodinu). Osolíme až na záver. Uvarenú šošovicu scedíme.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame nahrubo a pomaly opražíme na 1 PL masti až do hneda. Opečenú cibuľu aj s masťou, nasekanú vňať a olej pridáme k scedenej šošovici a dohladka rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Pridáme 2 vajcia a zahustíme strúhankou.

  3. 3

    Pomocou dvoch lyžíc zo zmesi vytvárame guľky, do ktorých vkladáme kúsky syra. Obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke a vyprážame na masti.

Diskusia k receptu

farbuska
Ďakujem za ďalší dobrý recept, variáciu na rôzne fašírky, kofty, falafely, kebaby a podobné dobroty založené na strukovinách. Prídu vhod najmä v čase, keď mám pripraviť jedlo, pri ktorom sa zídu vegetariáni aj mäsožravci (s malou úpravou aj vegáni) ... a všetkým chutí.