Vtáčie mlieko
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Bratislava-Petržalka, 16. marca 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Postup
-
1
Vanilková omáčka: Smotanu s cukrom a zrniečkami z vanilkového struku privedieme k varu, prelejeme do misky so žĺtkami, premiešame a znova za stáleho miešania varíme na slabom ohni do zhustnutia. Potom nalejeme do väčšej nádoby alebo do menších misiek.
- 2
Vo vysokom hrnci zohrejeme vodu so štipkou soli. Bielky, do ktorých postupne pridávame cukor, vyšľaháme dotuha.
- 3
Do naberačky postupne striekame sneh z bielkov z cukrárskeho vrecka. Kôpky snehu z naberačky opatrne vkladáme do horúcej vody a varíme z jednej strany 2 minúty, obrátime a varíme ešte minútu z druhej strany. Vyberieme, osušíme. (Môžeme ich aj zamraziť.) Potom ich položíme na teplú alebo studenú vanilkovú omáčku. Podľa chuti môžeme ozdobiť malinovou omáčkou (coulis).
- 4
Jednoduchšia verzia je, že zo snehu vykrajujeme lyžicou veľké halušky, dávame do vody a ďalší postup je ten istý.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu