Nadýchané domáce vafle videorecept

foodinspo - fotkafoodinspo, 11. marca 2021

Tento recept na nadýchané domáce vafle robíme už dlho, je osvedčený a dokonalý ako víkendové raňajky.

8
porcií
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava
Nadýchané domáce vafle (videorecept)
Foto: foodinspo

Suroviny

150 g
30 g
30 g
2 ČL
2 ks
30 g
180 ml
štipka




Postup

  1. 1

    Mlieko, žĺtky a roztopené maslo spolu zmiešame. Pridáme múky, prášok do pečiva, cukor, soľ a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme ho do cesta.

  3. 3

    Vaflovač potrieme olejom a pridáme cesto. Vafle pečieme do zlatista.

  4. 4

    Dozdobíme bielym jogurtom, ovocím a medom podľa chuti.

Diskusia k receptu

dvorka
Možno takéto vafle urobím ešte dnes. Len raz sa mi podarili chrumkavé vafle, ale recept podľa ktorého som ich robila si nepamätám. Tieto ma lákajú, vďaka za pridanie.
dvorka
Moje vafle nevyzerajú tak úchvatne ako z daného receptu, ale chuťové očakávanie splnili. A aj na druhý deň keď som si ich dala na chvíľu zapiecť do vafľovača, boli chrumkavé a fajné. Akurát na budúce skúsim bez cukru. Uvidím, čo to urobí.


foodinspo
@dvorka (13.3.2021 10:01)

Ďakujem pekne za milé slová. Mne tiež trošku trvalo odhadnúť správny pomer cesta do vaflovača aby boli vafle pekného tvaru. Myslím, že nabudúce ich budete mať krásne. :) Hlavná vec je, že chutili. :)
1x haji
aivori22
Ahoj, tvoj recept som tochu upravila. Moja dcéra a manžel sú alergici na mlieko. Mliečna bielkovina Kazein je pre nich nestrávitelný problém, tak som mlieko nahradila mandlovým mliekom a maslo
mandlovo-kokosovím maslo na ktoré som narazila v Yeme. Trochu som sa bála či budú chutné, ale sú perfektné, mäkké a nadýchané.
foodinspo
@aivori22 (8.12.2021 13:18)
To veľmi rada počujem, na varení a pečení je super to, že môžeme experimentovať a meniť suroviny podľa potreby. ? A ak to v konečnom výsledku dobre chutí, to je základ. ?

kucharecka33
Recept je perfektný 🥰 vafle sú krásne nadýchané. Tiež som robila s rastlinným mliekom (iné ani nepoužívame) a sú super. Len som urobila jednu chybu. Mala som urobiť dvojitú dávku cesta. Len sa tak po nich zaprášilo 😁


nika33
Ja som dnes išla robiť prvý krát vafle a robila som podľa tohto receptu a mne veľmi chutia....aj keď ich nemám také pekne stvorcekove ale ide o chuť a ako ich ozdobite
katem
Dostali sme vafľovač, tak som včera robila prvýkrát vafle..vybrala som si tento recept a podarili sa parádne :) Trošku ešte musím popracovať na dizajne, ale chuť mali výbornú, vďaka za recep!
jamalinka
Ešte som vafle nerobila, doma vznikla požiadavka a tak by som chcela skúsiť a konečne vyskúsat vaflovač. Cesto sa mi zdá ako na palacinky. Alebo je rozdiel v niecom napr. v hustote?
svetlusb
Najhoršie wafle, aké som kedy robila, suché, hlavne to rozdelovanie žĺtok/bielko - to vobec na wafle...cítit tam len bielko, a rychlo stvrdli...možno niekomu inemu sedi, za m natento recept nie.