Komentáre k receptu:
  • bubaya - fotkabubaya 19. marca 2018 o 13:28

    Nádhera, a presne takéto máme dnes na večeru, síce len z morčacieho stehna, ale aj to je vynikajúce, žemľové knedle k tomu. Ja tiež nešpikujem slaninou, mne zas vadí tá slaninová chuť, keď na ńu v mäse natrafím. Viac, ako suché mäso. Toto je recept, kde sa čas a námaha bohate vyplatí.
    @zareaguj
  • dvorka - fotkadvorka 19. marca 2018 o 13:41

    Tento recept mi pripomína dávnu minulosť. Moja babička robievala sviečkovú s omáčkou presne tak isto. Opísala som si recept od mamky ale robila som ju len raz, ani neviem prečo. Potom som si našla nejaký iný recept a na babičkin som zabudla. Veľká vďaka za pripomenutie. A určite v blízkej budúcnosti spravím. A len tak na dôvažok: môj ocko sa zaľúbil najskôr do babičkinej sviečkovej a až potom do mojej mamky :)
    @zareaguj
  • pilcik - fotkapilcik 19. marca 2018 o 14:14

    Páni tak to je špica, dal by som si dva taniere hneď. Krásny recept. .
    @zareaguj
  • tiginko - fotkatiginko 19. marca 2018 o 14:54

    presne takto do "láku" nakladala moja česká maminka divinu alebo domáceho králika, aspoň na tri dni. Podľa mňa to je ideálne u tohto druhu mäsa. Keď si včas zmyslím, že budem variť "sviečkovú", tak naložím aj klasické hovädzie, mäso aj omáčka je totiž potom naozaj skvelá. S tým rozdielom, že mäso solím až pred opekaním. Recept sa určite oplatí vyskúšať. Inak koreniny sa môžu nasypať do moridla a potom precediť :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarhaji 19. marca 2018 o 15:04

    Hmm, to musí být dobrota! i fota vypadají prudce jedle, o vůni nemluvě a chuť, hmm Jsi šikovný, smekám!!
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 19. marca 2018 o 17:15

    Krásne! Divinu som ešte nemala príležitosť takto robiť, ale nedávno som robila z hovädzieho, ktoré som
    dala podobne do moridla na dva dni, koreniny som mala vo vrecúšku, kupujem už hotové "pyramídky", majú dva druhy - na sviečkovú, a aj do vývaru, je to výhoda, v prípade potreby dám naraz aj dve do tekutiny ( vývaru) a nemusím nič vyberať.
    @zareaguj
  • strucik - fotkastrucik 19. marca 2018 o 18:39

    Ja si myslím, že to mäso je vysušené. Tá knedľa je kupovaná alebo domáca?
    @zareaguj
  • bubaya - fotkabubaya 19. marca 2018 o 21:13

    @Strucik (19.3.2018 18:39)

    Keď to budeš robiť z podrážky tak bude vysušené. Musíš trochu zainvestovať do mäsa, špekáčky na všetko nestačia.
    @zareaguj
     2x kimlo, ilusa
  • kecemis - fotkakecemis 20. marca 2018 o 01:52

    Dobre veru. Da sa pouzit aj pomly htniec, alebo lenivy, co sa mne paci viac.
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 20. marca 2018 o 06:39

    @Bubaya (19.3.2018 13:28)

    Máš pravdu, čas a námaha sa oplatili, určite už pri tomto postupe zostanem. Vďaka za koment :-)
    @zareaguj
     1x bubaya
  • kimlo - fotkakimlo 20. marca 2018 o 06:41

    @Pilcik (19.3.2018 14:14)

    No kebyže povieš skôr, hadám by sa Ti ušlo, ale už je po nej, išla dobre na odbyt.. :-)
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 20. marca 2018 o 06:43

    @Dvorka (19.3.2018 13:41)

    Tvoja babička vedela veľmi dobre ako sa robí dobrá sviečková. :-)
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 20. marca 2018 o 06:46

    @Tiginko (19.3.2018 14:54)

    Máš pravdu, to naloženie do "láku" dáva omáčke skvelú chuť, mäso sa tam vyluhuje a pridá jej na chuti a sile. Recept sa Ti naozaj oplatí vyskúšať. S tými koreninami ja to tak že keby som ich tam da na voľnol, tak po precedení by som ich musel hľdať medzi kúskami zeleniny...použil som radšej ponorné sitko, je to dobrý pomocník. Vďaka za koment :-)
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 20. marca 2018 o 06:47

    @Haji (19.3.2018 15:04)

    Ďakujem za pochvalu a uzananie, veľmi si to cením :-)
    @zareaguj
     1x haji
  • kimlo - fotkakimlo 20. marca 2018 o 06:49

    @Evanaaa (19.3.2018 17:15)

    Vidím že používaš podobný postup, asi vieš dobre prečo.. :-) Tie vrecúška s koreninami poznám ale ešte som ich nepoužil. Tú zverinu určite vyskúšaj, oplatí sa.
    @zareaguj
     1x evanaaa
  • kimlo - fotkakimlo 20. marca 2018 o 06:52

    @Kecemis (20.3.2018 01:52)

    Tiež som rozmýšľal použiť namiesto pekáča pomalý hrniec, ale nevyšiel by mi obsahovo, mám len 3,5 litrový, a kus mäsa spolu s moridlom a zeleninou sa mi doň nevošlo. Preto padlo rozhodnutie použiť rímsky pekáč, a neľutujem.
    @zareaguj
  • jerica - fotkajerica 20. marca 2018 o 08:10

    Recept môjho detstva, otec keď prišiel z poľovačky a priniesol zajaca, tak sme sa tešili, že bude sviečková. Postup aký si použil, takto robila mama, a tiež koreniny dávala do sitka na čaj. Tvoj fotopostup veľmi zrozumiteľne podaní . To luhovanie je potom s vynikajúcim výsledkom.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatararnilka 20. marca 2018 o 08:58

    a kde je tá sviečková??? ja ju tam nevidím :(
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 20. marca 2018 o 09:39

    @Arnilka (20.3.2018 08:58)

    Tá omáčka sa volá sviečková omáčka. :-)
    @zareaguj
  • dobruska22 - fotkadobruska22 20. marca 2018 o 10:47

    Mily Kimlo, musim sa usmievat, ze kde si objavil tento recept..Sme rovnaky rocnik, poznaju to aj ine "starsie" varechacky. Mne ho dala kedysi teta a robim to takto poctivo cele roky, vlastne desatrocia,dokonca aj to kovove(nerezove) sitko mam, aj karamelizovat, aj horcicu. A slaninku si nosim zo SK, ked sa podari. A rimsky hrniec je prave na tento recept super, lebo sa to pecie pomaly. Inak ja som "zavislacka" ,co sa tyka "Varechy", roky rokuce . Vsetkych vas sledujem(ha-ha) , aj som vela receptov odskusala. No a tebe konkretne sa chcem este podakovat za najlepsi recept na domacu Tresku..To sa mi hned vracaju spomienky, moj manzel, aj dospelacki synovia su nadseni, ked ju robievam. Mozno tie salaty kedysi neboli bio,, ale chutili. Ved pamätame.Krasny den prajem a mozno sa niekedy naucim aj ja pridat recepty... A teraz odchadzam na rodnu hrudu...Vsetkym vam prajem krasne velkonocne sviatky v tychto pohnutych casoch.
    @zareaguj
     2x evanaaa, kimlo
  • siisa - fotkasiisa 20. marca 2018 o 17:50

    Divinu často doma riešim, že čo s ňou :) A toto sa mi veru páči, dobrý nápad stočiť to mäso a špagátom previazať , ukladám a určite vyskúšam :) Pekne pofotené.
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 21. marca 2018 o 06:33

    @Dobruska22 (20.3.2018 10:47)

    Ďakujem za milý komentár. Čo sa týka tej tresky, myslím že som to už písal v diskusii pod receptom, cibuľu je dobré uvariť na štvrťky nakrájanú v tom náleve spolu s mrkvou a rybou, potom vychladnutú rozmixovať, nebude surová a treska má lepšiu chuť. A čo sa týka tých spomínaných šalátov a potravín predtým, nuž to čo bolo kedysi normálne a bežné, tak to je dnes už akože "bio" alebo "poctivé" a oveľa drahšie... Nech sa Ti darí. :-)
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 21. marca 2018 o 06:36

    @Siisa (20.3.2018 17:50)

    Tiež mám dobrý zdroj diviny a začína sa mi občas akosi "množiť" v mrazáku, tak sa ju snažím využívať aj v takých obyčajných receptoch... fotím všetko mobilom, vďaka za pochvalu. :-)
    @zareaguj
  • monty469 - fotkamonty469 21. marca 2018 o 12:51

    Obcas dostanem nejaku divinu. Tento recept si ukladam, urcite sa mi zide. Navaril si skvelo
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 22. marca 2018 o 12:01

    Parada @Kimlo , len budem musiet pockat az kym pridem do pobocky Kalabrie.
    @zareaguj
     1x kimlo
  • radox1 - fotkaradox1 22. marca 2018 o 12:10

    správne pripravené.
    @zareaguj
  • violeta - fotkavioleta 28. marca 2018 o 19:31

    Výborné, robila som z ovčieho stehna, ale dala som len tretinu cukru a stačilo. ďakujem ;)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarivet74 29. apríla 2018 o 18:05

    Tiež som robila svieckovu z rovnakého zdroja. Do budúcna by som dala bud menej octu alebo nepoužila celý vyluh.. Prišlo mi to dosť kyslé.. Ale nevyhodili sme, zjedli sme
    :-)
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist