Stroganov z daniela
Foto: eruska25
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov. Originál je z hovädzej sviečkovice. Ale prečo neuvariť aj Zobraziť celý popisČítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov. Originál je z hovädzej sviečkovice. Ale prečo neuvariť aj z iného mäsa?
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Večer mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na plátky, potom naklepeme a nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme olivový olej, soľ, korenie, premiešame a necháme v chladničke do druhého dňa.
- 2
Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme odležané mäso, opražíme ho, aby sa zatiahlo. Keď si už pustí šťavu, podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme horčicu, pretlak a trošku cukru a dusíme do mäkka. To sa nedá presne povedať, mne to trvalo cca 2 hodiny.
- 3
Pridáme šľahačkovú smotanu, na tenko nakrájané kyslé uhorky, premiešame dovaríme, dochutíme podľa potreby soľou. Podávame napr. s dusenou ryžou.
Tiež divina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu