prazdny

Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré

Hlavné jedlá

Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.

prazdny

Rastlinná praženica

Bezmäsité jedlá

Praženica bez vajec? ! Za dve minútky máte na stole fantastickú rastlinnú praženicu, vyrobenú z čerstvého...

prazdny

Úžasné omeletové muffiny

Večera

Ak chcete zapôsobiť raňajkami, tu je spôsob :)

prazdny

Zemiakové zrazy (Картопляні зрази)

Bezmäsité jedlá

Túto pochúťku som ochutnal počas študijného pobytu na Ukrajine. Z ponuky tamojšej študentskej jedálne sa vždy vytratili ako prvé....

prazdny

Rastlinná koložvárska kapusta

Bezmäsité jedlá

Rastlinná koložvárska je vyrobená z čerstvej kyslej kapusty a kvalitného slovenského tofu. Bez laktózy, ...

prazdny

Lievance z kysnutého cesta (viderecept)

Dezerty

Tento recept sme vypracovali z noriem pre školské stravovanie. So študentami sme zdigitalizovali pracovný postup a...

prazdny

Krémová brokolicová polievka

Bezmäsité jedlá

Polievka, ktorá Vás zahreje počas jesnných dní.

prazdny

Cestoviny s rastlinnou bolonskou omáčkou

Cestoviny

Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Bolonské cestoviny sú hotové okamžite a svojou skvelou chuťou si získali veľkých i malých, vegetariánov aj mäsožravcov....

prazdny

Petržlenová polievka s petržlenovými knedličkami podľa smižanskej babky

Bezmäsité jedlá

Túto polievku robila moja smižanská babka. Nepamätám sa, že by sme ju u babky niekedy...

prazdny

Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi

Hlavné jedlá

Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Spolu ich v hrnci orestujeme na zohriatom oleji....

prazdny

Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom

Bravčové mäso

V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....

prazdny

Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou

Bezmäsité jedlá

Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.

prazdny

Blesková rastlinná fašírka

Bezmäsité jedlá

Bleskový obed alebo večera doslova do dvoch minút! Rastlinná fašírka je vyrobená z čerstvého slovenského tofu, ...

prazdny

Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou

Bezmäsité jedlá

Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na panvičku dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú...

prazdny

Rýchlo hotová rastlinná jaternica

Bezmäsité jedlá

Jaternica je vyrobená z najkvalitnejších rastlinných surovín a jačmenných krúp, neobsahuje cholesterol, GMO ani konzervačné...

prazdny

Zapékané těstoviny se sušenými houbami

Cestoviny

Zapečené těstoviny s houbami ale s čerstvými jsem už dělal. Ale se sušenými ještě ne...

prazdny

Quinoa s tofu a so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Najprv si uvaríme quinou vo vode. Osolíme.

prazdny

Najlepšie špagety so syrovou omáčkou

Kuracie mäso

Nie stále máme čas na dlhé vyváranie. Tento recept je príklad, že aj rýchle jedlo...

prazdny

Krémová paradajkovo-papriková polievka

Bezmäsité jedlá

Kto má rád papriku a paradajky si príde na svoje. Voňavá chutná hustá polievka s bylinkami...

prazdny

Chutná polievka z fazuľových strukov

Kuracie mäso

Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky a dusíme v hrnci (ja som dusila len na vode)...

prazdny

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - úžasný obed z jedného plechu

Kuracie mäso

Tento recept robím pomerne často, keďže je u nás veľmi obľúbený. Takmer každý, kto...

prazdny

Kapustnica s údeným mäsom a klobásou

Bravčové mäso

Moja verzia tejto polievky. Robím ju v kotlíku ako guláš - pekne hustú a podávam s...

prazdny

Krémová cuketová polievka

Bezmäsité jedlá

Zdravá polievka s krásnou farbou a bohatou chuťou.

prazdny

Hovädzí guláš

Hovädzie mäso

Hurá. Guláš je vynikajúce jedlo a ja sa vždy teším, keď si ho môžem pripraviť...

prazdny

Šolet

Hovädzie mäso

Šolet sa pripravuje v židovských rodinách pred šábesom. Problém udržať ho v teple sa dá vyriešiť...

prazdny

Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou

Bezmäsité jedlá

Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...

prazdny

Vianočná kapustnica so zemiakmi

Bravčové mäso

Kapustnica je základ slovenskej kuchyne a táto je naozaj výborna.