Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.
Rastlinná praženica
Praženica bez vajec? ! Za dve minútky máte na stole fantastickú rastlinnú praženicu, vyrobenú z čerstvého...
Zemiakové zrazy (Картопляні зрази)
Túto pochúťku som ochutnal počas študijného pobytu na Ukrajine. Z ponuky tamojšej študentskej jedálne sa vždy vytratili ako prvé....
Rastlinná koložvárska kapusta
Rastlinná koložvárska je vyrobená z čerstvej kyslej kapusty a kvalitného slovenského tofu. Bez laktózy, ...
Lievance z kysnutého cesta (viderecept)
Tento recept sme vypracovali z noriem pre školské stravovanie. So študentami sme zdigitalizovali pracovný postup a...
Cestoviny s rastlinnou bolonskou omáčkou
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Bolonské cestoviny sú hotové okamžite a svojou skvelou chuťou si získali veľkých i malých, vegetariánov aj mäsožravcov....
Petržlenová polievka s petržlenovými knedličkami podľa smižanskej babky
Túto polievku robila moja smižanská babka. Nepamätám sa, že by sme ju u babky niekedy...
Mäsové guľky s mrkvou a so zemiakmi
Cibuľu nadrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nastrúhame. Spolu ich v hrnci orestujeme na zohriatom oleji....
Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....
Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou
Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.
Blesková rastlinná fašírka
Bleskový obed alebo večera doslova do dvoch minút! Rastlinná fašírka je vyrobená z čerstvého slovenského tofu, ...
Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na panvičku dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú...
Rýchlo hotová rastlinná jaternica
Jaternica je vyrobená z najkvalitnejších rastlinných surovín a jačmenných krúp, neobsahuje cholesterol, GMO ani konzervačné...
Zapékané těstoviny se sušenými houbami
Zapečené těstoviny s houbami ale s čerstvými jsem už dělal. Ale se sušenými ještě ne...
Najlepšie špagety so syrovou omáčkou
Nie stále máme čas na dlhé vyváranie. Tento recept je príklad, že aj rýchle jedlo...
Krémová paradajkovo-papriková polievka
Kto má rád papriku a paradajky si príde na svoje. Voňavá chutná hustá polievka s bylinkami...
Chutná polievka z fazuľových strukov
Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky a dusíme v hrnci (ja som dusila len na vode)...
Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - úžasný obed z jedného plechu
Tento recept robím pomerne často, keďže je u nás veľmi obľúbený. Takmer každý, kto...
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Moja verzia tejto polievky. Robím ju v kotlíku ako guláš - pekne hustú a podávam s...
Hovädzí guláš
Hurá. Guláš je vynikajúce jedlo a ja sa vždy teším, keď si ho môžem pripraviť...
Šolet
Šolet sa pripravuje v židovských rodinách pred šábesom. Problém udržať ho v teple sa dá vyriešiť...
Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...
Vianočná kapustnica so zemiakmi
Kapustnica je základ slovenskej kuchyne a táto je naozaj výborna.