Slivkovo–brusnicové guľky s ginom
Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 27. novembra 2021
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 27. novembra 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 400 g uvarené |
|
| 200 g |
|
| štipka |
|
| 20 ks |
|
| 40 g |
|
| 80 ml |
|
| 40 ml (likér) |
|
| 40 ml |
|
| z 2 pomarančov |
|
| Strúhanková zmes: | |
| 40 g |
|
| 140 g |
|
| 16 g |
|
| Na posypanie: | |
| mletý |
|
|
|
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pomarančovú šťavu zmiešame s brusnicovým sirupom, zohrejeme. Pridáme brusnice, slivky, cointreau, gin a povaríme. Slivky a brusnice vyberieme a šťavu odložíme.
- 2
Na panvici roztopíme maslo, pridáme strúhanku, škoricový cukor a opečieme dozlatista.
- 3
Na dosku nastrúhame varené zemiaky, pridáme štipku soli, múku a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce. Na každý kúsok cesta dáme 1 slivku a pár brusníc, zabalíme do tvaru guľky. Dáme zovrieť vodu a guľky varíme, až kým nevyplávajú na povrch. Každú obalíme v strúhankovej zmesi.
- 4
Šťavu zo sliviek varom zredukujeme. Nalejeme na tanier, na ňu dáme guľky, posypeme ich makom zmiešaným s práškovým cukrom a ozdobíme čučoriedkami a mandľami.
Tiež slivkové gule:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu